Dacă nu ai fost în ultimele săptămâni în vacanță și deconectat aproape complet de la rețelele sociale (ca mine), probabil că ai văzut noul feature de la Instagram, și anume Instagram Stories. Asta ca să nu mai zic de treaba cu Instagram for business. Dar hai să le luam pe rând.

Eu mi-am făcut update-ul #instagramstories de luni, de când am ajuns acasă, iar dacă în prima jumătate de zi eram frustrată că nu înțeleg cum să-l folosesc și m-am gândit că o să renunțt la el, așa cum am renunțat la ideea de a mă „juca” cu Snapchat, până seara i-am dat de cap și de câteva zile încoace dau refresh obsesiv pe Instagram să văd ce postează alții sau urc chiar eu video-uri.

Instagram Stories e FUN!

Cu toate că în feed păstrez o anumită tematică și fiecare imagine postată e pregătită în avans, cu Instagram Stories treburile stau fix pe dos, lucru care-mi place maximum. Astfel, pot să pun fotografii #behindthescenes cu Iancu sau chiar video-uri caraghioase fără să-mi fac prea multe calcule, pentru că în 24 de ore acestea se șterg automat. Deci, cumva, dispare presiunea de a face ceva perfect și trec pur simlu pe #relax&havefun mode.

Însă mai multe despre asta voi scrie într-o postare separată, după o săptămână de exploatat noul feature. Până atunci poți citi aici ce-a scris Robert Katai despre.

Instagram for business

Pentru că Instagramul nu se rezumă doar la creativitate, ci se bazează pe un întreg business, chiar dacă nu toți userii sunt conștienți de acest aspect, nu e nicio surpriză faptul că acum poți avea un profil dedicat brandului. Iar aici nu se fac discrepanțe între domenii ca bloggingul sau serviciile de consultanță.

instagram for business

Așadar, încă un motiv pentru care antreprenorii sau chiar brandurile mari ar putea să-și mute comunicarea și pe Instagram, pentru că acum nu va fi vorba numai despe awareness, ci și de un spațiu mai optimizat pentru ca utilizatorul să ajungă la businessul respectiv.

Din câte am înțeles, pentru a-ți activa Instagram for business trebuie să primești un fel de invite sau ești anunțat când update-ul este disponibil. Deocamdată treaba asta e valabilă în USA și treptat-treptat ajunge și-n Europa. Irina e deja cu un pas înainte și și-a setat domeniul de activitate. La fel au făcut și cei de la Ciuc, după cum se vede din printscreenuri.

Și acum…despre CHALLENGE

Pentru că știu că e destul de greu să crești o comunitate, m-am gândit să adun într-un loc tot ce știu despre Instagram și timp de două săptămâni să urmez cu strictețe fiecare tip, pentru a vedea ce se aplică și ce nu. Iar pentru ca totul să fie mai fun, m-am gândit că ar fi cute să facem o gașcă mai mare și să vedem ce progrese a făcut fiecare la finalul celor 14 zile.

diana solomon instagram

Tips&Tricks pentru a-ți crește comunitatea pe Instagram

1 | profilul trebuie să fie public

2 | postează constant (maximum 3 imagini/zi, nu vrei să spamezi)

3 | alege hashtagurile corecte (dacă în feed ai postări din călătorii încearca variațiuni de hasthtag cu #travel, dacă ai imagini simpliste, hashtagurile cu #minimalism vor fi cele mai potrivite, iar dacă ești un cititor împătimit, #currentlyreadig sau #bookstagram își vor face treaba. Înainte de a posta fă un research pe Instagram și notează-ți undeva un calup de hashtaguri care să fie în acord cu tematica fotografiilor tale)

4 | pune hashtagurile în comentarii și profită la maximum de limita de 30 (pentru un aspect cât mai aerisit evită să ai hashtaguri în caption)

5 | adaugă @taguri (dacă ți-ai luat o carte de la o editură, o revistă, o agendă faină dintr-o librărie sau un suc natural de la brandul ăla simpatic și le-ai pus într-un cadru fain pe Insta, nu uita de taguri. Astfel ai o șansă ca imaginea ta să ajungă să fie repostată în feedul lor, iar tu îți crești vizibilitatea și numărul de folowers. Ceea ce ne duce la …->)

6 | imagini de calitate (nu cred că e cazul să explic de ce. Pixelii în minus deranjează pe toată lumea)

7 | scrie ceva în caption (fie că faci o glumă, fie că spui câteva cuvinte despre un brand, fie că pui emotions, important este să nu lași spații goale. Ca la teste, da)

8 | construiește-ți o tematică (aceasta te va ajuta ca userii să re recunoscă mai ușor și-n plus, din puct de vedere vizual, contul tău va arăta mai închegat)

9 | nu uita de bio (trece informații relevante despre tine + site/blog/portofoliu/pagină de Facebook ca oamenii să dea mai ușor de tine)

10 | ține cont de ora la care postezi (nici prea dimineață, nici seara târziu, însă fiecare utilizator are propria comunitate, deci lucrurile stau diferit la fiecare în parte. Cel mai simplu îți dai seama de momentul oportun pentru postări prin…testare)

Instagram Challenge

Well, timp de două săptămâni voi posta imagini zilnic, respectând toate punctele menționate mai sus. Înainte de asta, îmi voi nota în agendă numărul actual de followers și numărul de imagini urcate până acum. La final trag linie și voi scrie concluziile într-un articol. De altfel, pentru a putea urmări fiecare etapă, voi folosi hashtagul #14ZileInstagram și chiar te încurajez să faci la fel sau chiar să-mi dai tag în postări dacă te-ai hotărât să iei parte la challenge.

De ce fac asta

Mediile sociale se schimbă constant, iar ca om ce face parte din acest domeniu vreau să fiu mereu pe fază chiar și la cel mai mic update pentru a vedea cum îl pot folosi în favoarea brandului personal sau, pe viitor, în colaborările cu diferiți terți. În plus, nu e vorba doar de business sau de vizual, ci și de #havingfun.

Ce se întâmplă în timpul ăsta pe blog

Pentru a înțelege cât mai bine Instagram, voi citi zilnic articole referitoare la aplicație și ori de câte ori găsesc ceva ce merită dat mai departe, voi scrie articole despre. În plus, zilele astea urmează un material mai vast cu sfaturi de la bloggerii care folosesc Insta. Deci stay tuned, pentru că vei găsi constant resurse pentru o experiență cât mai faină printre instagrammeri.

Așadar, de mâine, 27 august, dau startul la challenge și încep #14ZileInstagram. Cine e cu mine? Woop, woop!


Despre Instagram am mai scris și aici.

9 thoughts on “Update-uri de la Instagram + un challenge pentru a-ți crește comunitatea”

  1. Ce idee faina ai avut cu acest challenge! Inca am momente cand simt ca ma depaseste Instagramul, dar usor usor am mai prins ritmul cu el. Cel mai tare ma enerveaza cand inspiratia mea la hashtaguri trece pe minus :)))

  2. uuu, I’m soooo in! Mulțumesc pentru menționare. Btw, partea asta cu business vine cu niște insights be-ton! best part 🙂 Așa am aflat că, de fapt, cei care îmi urmăresc creațiile pe instagram sunt activi uniform pe tot parcursul zilei, cu excepția perioadei de la ora 3 noaptea – 8 dimineața 🙂
    Începem de azi challenge-ul? 🙂

    1. Mâine, mâine! Am văzut pe youtube cum arată insighturile și cred că ajută enorm dacă vrei să înțelegi comportamentul userilor. Eu una abia aștept să-i dau de cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *