Petrec destul de mult timp online. De fapt, fără conexiune la internet și fără laptop, nici măcar nu aș avea un job. Ca mai toți, de altfel, pentru că, inspirăm și expirăm digital.

Tocmai datorită faptului că stau mai bine de 10 ore cu ochii în ecran, am început să apreciez mult mai mult pauzele. Așa că, atunci când simt că îmi explodează capul de nesfârșitul șir de informații sau, mai rău, am un deadline și sunt în urmă cu câteva materiale, îmi spun Piua și fac oricare dintre următoarele lucruri.

Citesc

Nu știu dacă și alții se confruntă cu chestia asta, însă am tendința să îmi verific telefonul din cinci în cinci minute. Și nu, nu este vorba de faptul că aștept vreun apel important, ci urmăresc update-uri. Fie ele pe Facebook, fie mail sau altceva similar.

Așa că, dându-mi seama că înaintez rapid spre nebunie și cum nici OCD-ul nu mă ajută, îmi pun telefonul pe silent și îl las într-un colț îndepărtat al camerei, îmi iau o carte și mă pierd printre rânduri.

Recunosc că acum nu mi-e la fel de simplu ca înainte, pentru că mă plictisesc rapid și am tendința de a intra iar pe net. Însă na, cum am trecut de faza de negare, acum îmi conștientizez problema și încerc să fiu mai chill.

Și cum regula de la care am pornit acest #30dayschallenge îmi cam guvernează existența, am început să citesc imediat cum mă trezesc, în ideea de a-mi creea un obicei pozitiv și de a-l înlocui pe cel cu verificatul telefonului de cum deschid ochii.

Iancu

Deși este o mare pușlama, care-mi coace câte una în fiecare zi, mi-e drag de el de nu mai pot. Iar faptul că trebuie să-l scot afară în fiecare zi, de cel puțin trei ori, mă ajută să iau o pauză de la internet. Așa că, fără să vrea, mă ajută să mă deconectez. De fapt, chiar în momentul în care scriu îmi vine să închid laptopul și să ies cu netrebnicul în parc, să alergăm.

Bicicleta

Nu știam că poate să-ți fie dor de un obiect, dar iată că de când a venit căldura, mă tot gândesc la MTB meu de acasă. Îmi plăcea că, odată urcată în șa, din două pedale eram pe malul mării și iubeam senzația aia de libertate. Știi tu, vântul care îți bate din față, viteza, adrenalina. Uhuu!

În București nu mi-a plăcut așa mult să pedalez. Dar cred că asta e din cauza faptului că aici nu exista nici briza mării și nici nisip. Anyways… Bicicletele sunt faine și mă ajută să iau o bine-meritată pauză de la tot ce înseamnă social media & work.

Cărțile de colorat

Încă de la începutul anului am tot scris și m-am documentat în legătură cu beneficiile pe care le oferă cărțile de colorat (pentru adulți). Și eram fascinată cum Jung oferea adesea schițe cu mandale pacienților săi pentru a-i ajută să se împace cu stresul, nervii și alte chestiuni asemănătoare. De altfel, am ascultat și în conferințele TEDx despre practica mindfulness și cum simplul fapt de a colora are un rol relaxant.

Așa că na, am început și eu să fac asta. Because why not…

Meditez

View this post on Instagram

Napping gets a bad rap, but it shouldn’t. These days, even though most of us set out to sleep through the night, many of us still find it difficult to do so, with sleep deprivation resulting in a host of problems both physical and mental. Given these difficulties, a nap may be truly therapeutic. On the physical side is evidence from a 2002 study from the Harvard School of Public Health, of 23,000 Greek adults, which found that those who regularly took a siesta were more than 30% less likely to die of heart disease. In another study by NASA, alertness was increased after a 40 minute nap, and even a 20 minute nap was shown to be more effective than a hefty dose of caffeine. Napping can increase alertness, reduce dozy driving, and maybe even improve moral awareness. Read the full article at Headspace dot com, slash blog. Oh, and maybe take a nap afterwards. 💤💤 #Headspace

A post shared by Headspace (@headspace) on

Ți-am zis despre ideea de mindfulness, nu? Ei bine, de ceva vreme am descoperit un site care se numește Headspace.com care este cât se poate de tare. Poate voi scrie despre asta într-un articol viitor.

No, cam asta ar fi cu deconectarea în cazul meu. Tu cum te descurci în mediul digital? 

*Acest articol face parte din seria 30 Days Challenge.