Știi cu ce asociez stilul de viață minimalist? Cu lipsa de griji. Însă asta nu se întâmplă de la sine, ci din modul în care-mi gestionez fiecare pas. Mai exact, e despre alegeri și echilibru. Prin urmare, dacă azi am mâncat ciocolată și trei înghețate, restul săptămânii iau o pauză și mă limitez la fructe și legume. Dacă toată ziua am stat în pat și m-am uitat la seriale, seara ies cu Iancu la o plimbare de o oră în parc. Și, chit că nu mă doare nimic, îmi programez anual vizite la doctor. Înclusiv la dentist. Preventiv. 🙂

Însă, știu că majoritatea dintre voi au propriile frici când vine vorba de o vizită la cabinetul stomatologic. Fie că e vorba de atitudinea și lipsa de profesionalism a cadrelor medicale, fie că e vorba de condițiile insalubre sau aparatura aproape ieșită din uz, nu e de mirare că cei mai mulți își fac propriul film de groază ori de câte ori trebuie să ajungă la dentist.

Însă, pentru a scăpa de frica asta, cred că o foaie și-un creion ajută.

Pasul #1:  Apucă-te și notează tot ce te sperie: lipsa de experiență a stomatologului, durerea, atitudinea personalului, costurile. Trece absolut orice îți vine în minte.

Pasul #2: Research. Caută cabinetele după reviews. Prin urmare, dacă ți-e frică de costuri, vezi în ce loc oamenii au apreciat prețurile ca fiind corecte și s-au bucurat și de anumite discounturi. Dacă ții la igienă, vezi ce locuri au fost lăudate pentru curățenia exemplară. Și tot așa.

Astfel, pe măsură ce găsești rezolvări la temerile tale, acestea se vor diminua. Însă, pentru a ilustra mai bine filosofia asta, am făcut un video pe care-l poți urmări mai jos:

Cert e că fiecare are propriile temeri și așteptări atunci când vine vorba de alegerea unei clinici stomatologice. Motiv pentru care cred că, pe lângă medicii foarte bine pregătiți și empatici, tehnologie de ultimă generație și curățenie absolută, este foarte important pentru fiecare clinică sau cabinet să aibă oferte care să mulțumească și un student, și un inginer sau un chef. Adică și pe Ana, și pe Bogdan, dar și pe Dana.

Pentru că, nu-i așa, suntem cu toții diferiți, așa că e firesc să avem nevoi diferite.

Spre exemplu, Ana ar fi fericită să afle că între 1 mai și 30 iunie poate să beneficieze de o reducere de 40% pentru albire și detartraj. Iar Dana va fi încântată să descopere promoția Happy Hour. Bogdan, în schimb, va aprecia aparatura de ultimă generație care grăbește vindecarea țesutului și reduce inflamarea sau complicațiile post chirurgicale.

Dacă mă întrebați de recomandări, pot să vă zic doar de dentist în Cluj. Dr.Dumitru Muntean (soțul Irinei) are un cabinet super vesel, care cred că ar face orice fricos de freze ori alte nebunii să-și învingă temerile nefondate.

PS: puteți să-l stalk-uiți și pe Instagram.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *