În urmă cu câteva postări scriam despre uleiul de sâmburi de struguri și cel esențial de portocale, produse destul de cunoscute din gama Trio Verde. Tot atunci remarcasem că aș putea face un giumbușluc și să încerc să combin aceste uleiuri. Și cu toate că nu pot spune că sunt cea mai aptă persoană din lume pentru a face cosmetice homemade, motiv pentru care nu prea am încercat până acum să-mi fac vreo mască naturală în laboratorul din bucătărie, în final am fost încântată de rezultat.

Așadar…

La întrebarea „ce-ai face cu uleiul din sâmburi de struguri și cel de portocale?” răspunsul este: a brand new product, ladyyyys!

Tot ce trebuie să faci este să găsești un recipient curat (eventual flacon cu pulverizator sau un borcănel cu filet), să adaugi ulei de sâmburi de struguri- cam cât te lasă inima, câteva picături din uleiul de portocale și Bam! Pe cuvânt că asta-i tot.

Dar de ce aș face asta?

uleiuri vegetale

Evident, nu e musai să combini cele două uleiuri. Însă, dacă folosești des produsul din sâmburi de struguri în rutina zilnică (demachiere, vergeturi, riduri, hidratant piele, masaj), ai observat că aceasta nu are niciun miros. Prin urmare, uleiul esențial te ajută să-i dai o aromă anume.

Eu am optat pentru mirosul de portocale pentru că este fresh, energic și revigorant, prin urmare, ori de câte ori aplic noul produs homemade, mă bucur de aceste proprietăți ale aromaterapiei. În plus, e un tonic bun cu care să îți începi ziua. Sau cel puțin așa e pentru mine.

Pot încerca și cu alte uleiuri esențiale?

Por supuesto, bien sûr, si, senior. De fapt, cam asta e treaba uleiurile esențiale, iar dacă începi să citești cu mai multă atenție ingredientele produselor cosmetice, vei vedea (în special în cazul celor naturale), că menționate aceste uleiuri, tocmai pentru că au rol de a da o notă parfumată, pe lângă celelalte proprietăți.

Așadar, poți încerca și lavandă, pin, lămâie pentru efect de calmare, relaxare, scorțișoară pentru stimularea creierului, lemongras pentru putere mentală, tea tree pentru pori dilatați, mentă pentru piele obosită…și tot așa. Atenție însă, nu folosi uleiul esențial direct pe piele, ci în combinație cu alte uleiuri vegetale pentru uz cosmetic sau în lămpi pentru aromaterapie ori băi relaxante.

Nu știu tu, dar eu una parcă mi-aș face un stoc serios de provizii cu uleiurile astea esențiale. Mai ales că pe lângă toate aspectele menționate mai sus, acestea sunt potrivite și pentru parfumarea camerelor și împrospătarea așternuturilor sau culcușului animalelor de companie.

UPDATE: Și să nu uit, dacă vrei să testezi schema de mai sus ori pur și simplu ești interesată de alte uleiuri vegetale sau produse marca Trio Verde, găsești toate astea în magazinul online eubio.ro

 

2 thoughts on “Tu ce-ai face cu uleiul de struguri și cel de portocale?”

  1. După toată lectura pe care o fac pentru mega cercetarea mea..articole, artilole…, cred ca am să îmi iau și eu ulei din sâmburi de struguri. Ideea este că (virgulăăă,deși nu e cazul) conține resveratrol care este mega bun pentru regenerarea pielii și a plăgilor cutanate. Așadar, baie în ulei de sâmburi și wine for breakfast! *drop_the_mic

    1. Daaap, e super! E considerat un soi de elixir, pentru că îți menține pielea tânără și previne apariția ridurilor sau a altor afecțiuni dermatologice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *