Acum câteva zile scriam despre cât de importantă este implicarea bloggerilor și jurnaliștilor în campaniiile ce vizează interesul public și aminteam de inițiativa Reprezentanței Uniunii Europene. Azi am aflat de o nouă portiță pentru cei care vor să ia lucrurile cât mai în serios, implementată de cei de la Centrul de Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională (IDC) prin proiectul Train4AID.

Astfel, dacă ești interesat de solidaritatea globală și dacă nu ești picat din pom atunci când auzi de dezastrul de la Mecca sau despre criza imigranților, ai șanse mari să fii admis la modulul gratuit de formare avansată în domeniul asistenței pentru dezvoltare.

Aici poți găsi formularul, iar partea căreia va trebui să-i acorzi importanță este cea în care trebuie să menționezi ce anume te determină să urmezi acest curs. Nu de alta, dar locurile sunt limitate (25) și selecția se va face în urma experienței fiecărui participant, blogger, jurnalist sau un formator de opinie.

Cu te te ajută cursul Train4AID

  • afli lucruri noi despre solidaritatea globală și dezvoltarea internațională prin ajutorul materialor de specialitate și a dialogurilor cu speakerii
  • cunoști jurnaliști, experți naționali și internaționali implicați în astfel de activități
  • poți participa la competiția pentru scrieri sau fotoreportaj unde premiul constă în oferirea unei burse în limita a 1000 USD pentru realizarea unui foto/reportaj într-o altă țară

Așadar, dacă ești blogger sau jurnalist poți participa la cursul din cadrul proiectului Prinde TRENdul! – Train4AID ce va fi susținut în perioada 16-17 octombrie. Totodată, nu uita că ultima zi în care poți aplica este 11 octombrie.

cats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *