De regulă încerc să fiu cât mai atentă cu timpul meu. Astfel, oricât de mult mi-ar plăcea să mă lălăi pe net și să citesc una alta, prefer să am totul cât mai structurat în funcție de interesele mele. Prin urmare, mi-am făcut obiceiul de mă abona la newsletterele pe care le găsc utile sau bine scrise.

Pentru că sunt interesată de noutățile din domeniul editorial și de orice are legătură cu cărțile și autorii în general, am ajuns ca până în prezent să dau subscribe pe numeroase site-uri ce au subiecte pe acestă nișă. Până acum, mailurile mele preferate, pe care le deschid de fiecare dată cu interes, sunt următoarele (ordinea este aleatorie):

Books-Express

Cărțile de pe Books-Express sunt grozave. Multe titluri în engleză și multe edituri de renume. Ca să nu mai vorbesc despre coperțile alea superbe care, pe mine una, mă fac să mă dau de trei ori peste cap ca să le văd în biblioteca mea.

Însă partea și mai tare e cea a articolelor de pe blog. Acestea te amuză, te fac să visezi fie la vacanțe boeme pe malul mării, fie la tot felul de bunătăți pe care să le savurezi în curtea bunicii, în timp ce te răsfeți cu un roman bun. Iar cireașa de pe tort o reprezintă, cum altfel, cărțile de la sfârșitul articolelor.

Ioana Ristea, căci ea este maestra cuvintelor pe Books-Express, are darul de a alege cele mai potrivite titluri și coperți care să ilustreze perfect textul ei. Iar dacă și ție îți place cum dă ton literelor să se așeze frumos în rând, astfel încât să-ți bucure ochii și să-ți dea good-vibe-ul de dimineață, o poți găsi și pe blogul personal, adicătelea aici.

GoodRead.ro

Site-ul împlinește luna asta un an de când a fost lansat și încet-încet, o ia în direcția bună. De altfel, în ultimele luni a avut zeci de concursuri în care a acordat nenumărate premii în cărți. No, dar ce poate fi mai fain de atât? Însă, pe lângă mailurile cu concursuri, trimit newslettere cu cele mai interesante recenzii și articole publicate pe site-ul lor în ultima vreme.

Pe scurt, îți livrează conținut interesant și te provoacă prin recenzii să mai adaugi încă un titlu la colecția ta

Hyperliteratura

Oamenii aștia, în frunte cu Andrei Ruse (taticul lui Soni și al Zarazei, printre altele), fac cele mai cool articole. Fără cenzură și fără a manifesta vreu soi de pudism dăunător, vin cu idei grozave pentru articolele lor. Singurul reproș pe care-l am la adresa newsletterelor de la ei este acela că scrisul este prea mic. Nu știu dacă e strategie de marketing, pentru a te face să dai click pe titlu ca să ajungi pe site, ori ba, dar mioapa de mine nu e prea happy cu literele alea minuscule. (UPDATE: Acum articolele sunt perfect vizibile și în mail)

Cu toate acestea, ajung de fiecare dată pe Hyperliteratura și mai iau la puricat și articole din urmă. Deci, zăbovesc ceva vreme pe site, chit că vreau, chit că nu vreau. Și-n fond, cum să nu dai click după click când articolele despre Chuck Palahniuk par că nu se mai termină, iar când crezi că ai citit tot, pac! mai apare unul. Și unde mai pui că de curând au publicat și o carte- 69 de motive stupide ca să te apuci de citit. Na-ți obrăznicie!

Blogul Colectionarului

Deși sunt abonată la newsletterele de la Emag, Libris sau Elefant, rareori apuc să le deschid, iar uneori nu citesc nici titlurile. Asta pentru că primesc calupul de informații dorite dintr-un sigur loc- Blogul Colecționarului. Astfel mailul e deschis de fiecare dată cu interes și foarte des ajung și pe site, interesată să aflu mai multe.

Dacă încă nu ai auzit de site-ul cu pricina, află că adună cele mai interesante promoții, reduceri sau concursuri organizate de edituri, bloguri etc. Iar toate subiectele sunt despre cărți, ori cel mult, despre reviste. Prin urmare, e de bifat pe lista cu site-uri utile.

Book Blog

Ohooo…de când știu acest site. Trecut-au anii iar Bookblog a devenit din ce în ce mai bun. Ca vinul.

Recenzii de calitate, cărți frumoase și un design foarte friendly. De altfel, newsletterele lor anunță și concursuri simpatice. Unul din ele a fost cam așa.

Booktopia

Aici cred că am scris prima mea recenzie pe un site, despre cartea lui F. Beigbeder. Revenind la subiectul newsletterelor, și pe cel la Booktopia îl găsesc interesant pentru că aflu ultimele discuții ale cititorilor de pe site, cea mai populară carte etc.

De altfel, ador și modul în care oamenii de aici trimit mailurile. Sugubețe, cu iz de carte și un strop de motivație astfel încât să te apuci să termini și tu de citit trancul ăla de pe noptieră.

Prin urmare, când vine vorba de informații despre piața de carte, scriitori sau alte chestiuni livrești, consider că avem multe surse bune.

Tu ce newslettere cu și despre cărți obișnuiești să deschizi?

Sursă foto: media.bookbub.com

0 thoughts on “Top newslettere cu și despre cărți”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *