Atunci când vine vorba de produse bio/naturale majoritate dintre noi începem să avem un soi de blocaj: prețul. Ce ne facem cu prețul?

Recunosc că și mie mi-a pus de multe ori bariere prețul, numai că am început să mă documentez mai serios și am realizat că, pe termen lung, produsele cu ingrediente safe nu doar că sunt bune pentru îngrijirea personală, dar au și acest atribut al sustenabilității. Deci grija față de mediul înconjurător, ok?

produse bio

În plus, de când am început să-mi debarasez într-o veselie apartamentul de lucruri pe care nu le-am folosit de ani de zile, am ajuns la concluzia că produsele cosmetice pe care le aveam (doar jumate de tonă), însumate, costau destul de multicel.

Prin urmare, am hotărât că o singură persoană nu are nevoie de ATÂT de MULTE lucruri. Așa că am decis că e cazul să cut the bullshit și să mă rezum la chestii basic și de calitate. Fără dubluri, fără prostii cu etichete colorate.

 Și am așa:

1 | ten: lapte demachiant Apidava

lapte demachiant apidava

Are unt de shea, propolis, uleiuri vegetale, miere și ceară de albine. Nu insist asupra ingredientelor, ci am să amintesc doar câteva dintre motivele pentru care mă împac bine cu acest lapte demachiant: e intens hidratant, dă tenului o strălucire naturală și curăță foarte bine.

Alternative: uleiul de cocos.

2 | ochi: rimel bio Avril

rimel bio avril

Apă de zmeură, ulei de jojoba, ulei de marula…Acestea sunt doar o parte din ingrediente. Rezultate pe termen lung? O mascara care nu încarcă genele, ba mai mult, le hidratează și le menține sănătoase.

Alternative: ?

3 | corp: scrub de citrice Qi Cosmetics

gomaj corp

Despre scruburile de la Qi Cosmetics am scris un articol mai lung pe blog. Poți să citești aici. Dar, pe scurt, gomajul de citrice intră la preferate datorită ingredientelor naturale și a rezultatului imediat: piele intens hidratată, parfum plăcut, strălucire naturală și sănătoasă a pielii.

Alternative: gomaj homemade din zahăr/bicarbonat de sodiu, gomaj cu miere și argilă Apidava.

4 | păr: tratament ulei Khadi cu amla

tratament anticadere par natural

Dacă, la fel ca mine, te confrunți cu problema căderii părului și cauți un tratament natural eficient, atunci te poți orienta spre uleiul ayurvedic de la Khadi. Am scris despre acesta într-o postare separată pe blog.

Alternative: uleiul de cocos.

5 | păr: balsam leave in Urtekram cu cocos

balsam par cocos

Deși nu mi-am vopsit părul și nici nu am produse de styling, folosesc des acest balsam fără clătire de la Urtekram. Dar, la fel, am mai scris despre acesta pe blog. Adică aici.

Alternative: apa de mușetel.

Firește, acum încă sunt în probe și caut în continuare produsele cele mai bune pentru mine. Dar planul e ca, în timp, să mă rezum la și mai puține lucruri. Spre exemplu, vreau să mă orientez spre acele produse multipurpose, așa cum e uleiul de cocos.

La tine cum stă treaba? Ce preferate ai? De care te-ai debarasa sau…pur și simplu, ai schimba ceva?

8 thoughts on “Top 5 produse bio/naturale preferate”

 1. Laptele demachiant natural pe care am inceput sa-l folosesc mi-a pregatit tenul pentru vara, e mult mai hidratat si pregatit sa zic asa pentru un nou bronz! Pe Elvit am gasit cateva produse chiar interesante! Va recomand si voua, poate gasiti ceva interesant!

 2. Buna,

  Mai jos gasiti un link. Il folosesc de ceva vreme, atunci cand vreau sa cumpar un produs cosmetic.
  https://www.ewg.org/skindeep/
  Aici introduc fiecare ingredient al produsului si vad ce cumpar in realitate. De exemplu pentru rimelul recomandat de tine, din totalul de 25 ingrediente – 19 sunt considerate sigure si 6 au un risc mediu (https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/719245/GLYCERYL_BEHENATE/).
  Multumesc de recomandare, rimelul, chiar e o alegere buna (1.68 medie – inseamna o alegere cu risc scazut), iar pretul este prietenos.
  Exista si o varianta romaneasca la acest site, insa inca nu au in baza de date toate ingredientele. Poti sa le trimiti un email si iti fac ei analiza unui produs cosmetic sau alimentar (http://www.alegesanatos.ro/).

  Sper sa va foloseasca informatiile. Eu caut inca sampon cat mai natural, dar si eficient pentru par vopsit (nu mai sunt asa tanara si trebuie sa ma vopsesc :D). Poate ai vreo sugestie.

  Multumesc!

 3. Eu nu m-am împăcat cu demachiantul acela de ochi. Nu demachia chiar atât de bine deși foloseam un fond de ten natural făcut din pigment de fructe. Dacă îți plac produsele naturale, mie îmi plac produsele de la Sabio, Miledy și Pure Cosmetics.

  1. Ce-i drept, eu folosesc doar dermatograf si rimel. Atat. La mine a funcționat 😀

   De Sabio și Pure Coscmetics știu, dar încă n-am ajuns la ele…

   Mersi de recomandare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *