În timp ce alții mergeau la karaoke și cântau nonstop numai piese precum „Sex on fire” sau „Use Somebody”, pe care le-am iubit în sinea mea până să ajung să le aud de 20 de ori pe zi, eu fredonam în camera mea verde versurile de pe albumul „Panikon” al celor de la Grimus.

Eram studentă, chiar bursieră, însă am decis să-mi iau și un job. Iar cum frecventam destul de des o librărie din Constanța și deja mă împrietenisem cu cei de acolo, am ajuns să lucrez cu ei. Înconjurată de cărți, muzică bună și ceai la discreție, nu m-am putut abține să nu-mi dau cea mai parte din salariu fix pe lucrurile astea.

Cărți îmi cumpăram destul de frecvent și înainte, însă am pornit cu adevărat o pasiune din a achiziționa CD-uri. Astfel, făceam ce făceam și tot la raftul de muzică ajungeam. Aranjam mereu titlurile în ordine alfabetică și citeam descrierea fiecărui album care-mi atrăgea atenția, din dorința de a găsi ceva nou.

Astfel, în mai puțin de două luni, începusem să devin colecționară. Și nu doar atât, ci și o fină ascultătoare, care nu se mai limita doar la un anumit gen muzical.

10350609_657295507658770_4283458316603652537_n

Aveam albume de la Nina Simone, la BB King, La Roux, Gnarls Barkley sau Damien Rice, pe care, atunci când le cumpăram, le ascultam aproape cu sfințenie, o săptămâna întreagă.

Referitor la muzica alternativă de la noi am descoperit patru trupe noi, pe care încă le mai ascult cu aceeași plăcere nebună ca atunci când am dat pentru prima dată play albumelor: Robin and the Backstabbers, ZOB, Byron și Grimus.

Dintre toate, Panikon, de la Grimus, mi-a plăcut cel mai mult, iar melodia preferată, pe care urlu cânt frumos și azi, e „In a glimpse”. Cred că la vremea aia, albumul ăsta a zis ceva despre mine. Despre frustări, dorințe și idealuri, motiv pentru care-l păstrez în colecția mea de suflet. Las mai jos albumul, în cazul în care vrei să faci o călătorie în timp. 2008 mai exact.

Mi-ar plăcea enorm să-mi aud piesa favorită live, mai ales că trupa va susține în curând un concert. Este vorba de Legal Rock, unde vor mai particpa și alte trupe ca Z.O.B (printre nori, printre nori, alergam impreuna, remember?), AURA, Trooper (știi, nu, că au concertat pe aceeași scenă cu Manowar?).

Partea cea mai frumoasă este că această inițiativă a organizatorilor Legal Rock este făcută cu scopul de a sprijini Asociația Stop Autismului. Astfel ai un motiv în plus pentru a cumpăra bilete (50 de lei) și a veni pe 6 noiembrie la Arenele Romane pentru un concert dedicat ascultătorilor de rock.

This could be spectacular…așa cum zic și cei de la Grimus pe piesa „In a glimpe”. Așadar, te bagi?afis-Legal-Rock-29_06-354x500

3 thoughts on “This could be spectacular…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *