Nu, pe bune, chiar știi să scrii? Apropo, a știi sau a sti? Dar ce spui despre odată sau o dată? Dacă s-a întâmplat să ai nedumeriri de fiecare dată când încerci să redactezi un articol sau pur și simplu ai o dezbatare enervantă cu un grammar freak, probabil că ai dat repede un search pe net, în speranța că atotștiutorul Google îți va arată calea și te va lumina.

Dacă ai ajuns însă pe forumuri dubioase, în care userii scriu cu ”k” în loc de ”ca”, atunci e cazul să uiți tot ce ai citit acolo și să arunci un ochi pe următoarele site-uri. Am selectat cele mai relevante și bine documentate resurse online care să îți fie de folos data viitoare când vei avea o curiozitate legată de scrierea corectă.

Scri.rologo

Probabil că îți este cunoscută bufnița verde, care pare că judecă faptul că nici acum nu știi exact când să scrii „nicio” și când e corectă forma „nici o”. Dar, în ciuda mascotei arogante, colectivul scri.ro este unul friendly. Ca să fim înțeleși, nu te judecă și nici nu sunt tocilarii ăia pe care îi crezi tu, care țin să te atenționeze la fiecare cuvânt, ci pur și simplu vor să popularizeze vorbirea corectă.

Diacritica

Un alt blog cunoscut și o referință de încredere atunci când cauți forma corectă de scriere a unui cuvânt este Diacritica, de pe platforma WordPress.com. Și aici vei găsi tot un limbaj colocvial, așa încât să te bufnească ușor râsul de neștiința ta.

Continuarea articolului o găsești aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *