Sunt as la a o da în bară cu rezoluțiile. Îmi fac liste după liste, pentru ca mai apoi să uit de ele complet, iar atunci când le găsesc, din 20 de lucruri notate cu pixul apăsat pe foaie de încantare, de abia pot să bifez două, trei taskuri duse la capăt.

Așa că, încercând cumva să-mi remediez „problema” am găsit un mod  mai bun de a mă organiza pentru tot anul. Îmi deleg câteva lucruri pentru fiecare luna, iar lucrurile din luna respectivă sunt mai apoi împărție pe săptămâni. Apoi pe zile.

Prin urmare, în fiecare zi am față câteva obiective, iar astfel reușesc să ma focusez mai bine.

În ianuarie mi-am propus mult lucruri, dar aici le voi aminti doar pe cele book related, firește. Astfel, trebuie să termin  de citit cel puțin patru romane, pentru că prea stau cu teancul de cărți începute de câteva luni și nu mai reușesc să le dovedesc.

De asemenea, am hotărât să devin mai puțin risipitoare, asta ca experiment personal, si o să citesc doar cărțile pe care le am in bibliotecă. Știu că o să îmi curgă balele dupa x și y carte, dar o să mă consolez cu ce am deja (și sunt destule încă necitite).

Astea fiind zise, hai să-ți arăt cu ce titluri m-am challenge-uit.

Ianuarie: 4 cărți

1. Marile speranțe, Charles DickensMarile_sperante_2013

Este una dintre cărțile clasice, în primul rând. Am văzut filmul de câteva ori prin copilărie, însă știu că nu o să fie nici pe departe la fel de grozav precum romanul.

În plus, o am prin biblioteca de vreo jumătate de an, am deschis-o de câteva ori, dar n-am reușit să îmi prind nasul în lectură. Așa că acum i-am pus gând rău.

Și apropo, dacă vrei să o citești si tu, o găsești la Okian.

2. Rant, Chuck Palahniukrant palahniuk

Mie-mi place Palahniuk foarte mult, dar nu știu cum se face că am cartea asta de pe vremea facultății, adică de hăt, hăt, și n-am reușit nici acum să o termin.

Pe la sfârșitul anului trecut m-am reapucat să o citesc și prevăd că până la sfârșitul lui ianuarie îi dau de capăt. În plus, până acum nu m-a dezamagit deloc.

Tot la Okian găsești și titlul acesta, dar în engleză.

3. Shining, Stephen Kingfile_1330223_nud8A_400x400

N-ai ce să zici. E un alt clasic și trebuie musai trecut pe listă. În plus, am văzut filmul în regia lui Kubrick de nenumărate ori și mi-a plăcut atât de mlt cum a jucat Jack Nicholson încât ar fi și jenant să nu citesc cartea. Doar nu am pus-o în biblioteca doar ca să se asorteze cu celelalte cărți.

O găsești pe rafturile virtuale ale celor de la Okian.

4. Ghidul lenesului, Tom Hodkginsonfile_1340167_P6K45KZ_400x400

Cartea asta a fost luată la o super promoție de pe Libris. Cred că am dat în jur la 5 lei, iar acum o poți găsi la 7 lei pe site.

E una din cărțile super faine, relaxante, numai bune de citit într-un weekend. Eu am abandonat cititul atunci când m-am mutat, apoi am uitat complet de ea. Dar în ianuarie trebuie să o termin. Doar e pe lista de rezoluții.

Well, cam asta a fost lista mea. O sa revin în februarie cu alte cărți și cu update-uri asupra evoluției mele în materie de lectură.

Tu ce rezoluții livrești ți-ai pus în cap/ pe foaie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *