When you fight the revolution, you use guns…Well music is the biggest gun, because it save. It no kill, right? (Bob Marley)
Marley a apărut în colecția Music Icons, la editura Taschen și ascunde sub coperțile sale o frumoasă colecție de fotografii cu artistul, dar și informații biografice.

Pe scurt, cartea prezintă diacronic principalele evenimente din viața și cariera cunoscutului cântăreț de reggae, sub contextul religios și socio-cultural din acea perioadă. Astfel, cititorul își face o idee mai clară asupra evoluției muzicii și a culturii jamaicaine.

Acest volum al colecției Music Icons este scris în trei limbi: engleză, franceză și germană, iar fiecare pagină este bogat ilustrată. Printre fotografiile cu Bob Marley care au făcut înconjurul lumii, se regăsesc și unele mai puțin cunoscute, din arhiva personală a familiei.

Cei pasionați de tot ce ține de cultura reggae se vor bucura să pună mâna pe aceasta carte-album, care prezintă imagini de o calitate foarte buna atât din concerte, cât și din viața de zi cu zi a reprezentantului culturii rosu-galben-verde. Mic spoiler: cei care vor citi cartea vor vedea multe fotografii cu Marley în timp ce juca fotbal, unul dintre sporturile lui favorite.

Football is a whole skill to itself. A whole world. A whole universe to itself. Me love it because you have to be skillful to play it! Freedom! Football is freedom! (Bob Marley)

Cartea prezintă cronologic fiecare pas important pe care cântărețul jamaican l-a făcut până a ajuns ceea ce continuă să rămână și în zilele noastre, un icon. Spre exemplu, sunt oferite detalii de când Bob (prescurtarea de la Robert) activa în formula The Wailers și înregistra coveruri după trupe mult mai cunoscute la vremea aceea, precum The Beatles.

cover_po_music_marley_0903061204_id_177817

Continuarea articolului o găsești aici.

Sursă foto: esquire.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *