Am mai spus într-un articol despre filosofia travel light pe care am adoptat-o în ultima perioadă. Așa că multe lucruri nu prea s-au schimbat. În continuare am cu mine un singur rucsac în care-mi încape și DSLR-ul, chit că plec pentru câteva zile sau săptămâni întregi de acasă.

Cum am reușit să mă limitez la ce pun în bagaj

Ei bine, pentru că merg adesea cu trenul, nu-mi place să mă înghesui cu alți călători, să le trec cu trolerul peste picioare sau să le dau câte-un geamantan peste cap. De altfel, nu mai vorbesc de călătoria cu avionul unde n-aș avea în veci răbdare să stau să-mi aștept bagajul îndesat cu catrafuse.

Deci, cumva, ideea de travel light nu doar că e despre eficiență, ci și despre comoditate. Și plecând de aici, știu să iau cu mine doar strictul necesar.

Bun, dar ce iau cu mine când plec în vacanță

Din fericire, nu sunt o persoană care se machiază. Așă că toate produsele de îngrjire & beauty îmi încap lejer într-un buzunăraș al rucsacului. Adică, pe bune, cât loc poate ocupa un rimel și-un creion?

evolve bioki

Apoi, trecând la partea de skincare, mă asigur că iau recipiente travel size sau chiar mostre. Și nu, nu folosesc un portfard pentru toate astea, pentru că ar ocupa mai mult spațiu decât produsele în sine, ci le pun pe toate în compartimentul ăla secret (pe care-l știe toată lumea) al genții.

În mod normal, mi-aș lua un singur flacon cu ulei de cocos, pentru că îl folosesc și ca demachiant și cremă și tot ce mai vreau eu. Însă atunci când n-am acest produs la îndemână îl înlocuiesc cu produsele bio de la Evolve pentru că sunt vegane, nu au fost testate pe animale și sunt 100% naturale, atribute care pentru mine contează foarte mult.

evolve bioki

1 | Loțiunea de curățare cu aromă de citrice

Despre acest produs am mai scris și aici, așa că n-am să insist. Cert e că l-am luat cu mine de fiecare când am plecat la mare sau la munte. Îmi place mirosul super fresh de ienupăr, lime și lămâie, miros pe care întotdeauna l-am asociat cu ideea de curățenie.

evolve bioki

2 | Untul de corp cu ulei de manoi și shea

Deși recipientul pare destul de mic, este un produs tare spornic. Eu-l am de câteva luni și-l folosesc aproape zilnic pentru îngrjirea mâinilor (am o mică obsesie cu spălatul pe mâini, motiv pentru care pielea se usucă grav și se crapă). Așa că atunci când plec la drum, îl iau mereu după mine. Chiar și atunci când ies în oraș la ceva super-casual. Prin urmare, nu îmi lipsește niciodată din rucsac.

Motivele pentru care acest unt e genial sunt nenumărate, dar am să menționez câteva aspecte pe care le consider relevante:

  • textura
  • mirosul (datorat uleiul de manoi care este recunoscut pentru  parfumul delicat)
  • hidratează intens și lasă pielea foarte fină (eu-l folosesc și ca balsam de buze)
  • vindecă: face minuni în cazul pielii uscate sau crăpate
  • demachiant: da, e perfect, tocmai datorită ingredientelor naturale care nu irită ochii sau tenul

evolve bioki

3 | Uleiul facial

Probabil că te întrebi de ce nu folosesc tot untul menționat mai sus și pentru ten. Ei bine, nu fac asta pentru că uleiul se înțelege cam de vreo 10 ori mai bine cu tenul meu. Nu știu dacă asta se datorează texturii sau ingredientelor, dar cum nu ocupă mult spațiu, prefer să-l am cu mine când plec în vacanță.

Îl folosesc în mod special seara, atât pentru hidratare sau revigorare, cât și pentru calmarea iritațiilor pentru că atunci când sunt într-un alt oraș, îmi place să merg mult pe jos, să stau afară, la aer, la soare, chestii total normale, dar care într-o anumită măsura îmi afectează tenul.

Atunci când plec la mare, îl folosesc mai des – cam de câte ori vin de la plajă – pentru a-mi calma și hidrata tenul. Iar ingredientele din compoziție (ulei de argan, ulei de măceșe, ulei de Niggela) alcătuiesc mixul perfect (pentru mine), ceea ce face ca produsul să fie foarte bogat în vitamina A și E, antioxidanți și retinol.

_DSC0236

4 | Uleiul satinat pentru picioare

Spre deosebire de uleiul obișnuit de îngrjire, acesta nu este la fel de gras și nici nu lasă pielea lipicioasă sau unsuroasă. E practic pe timp de vară pentru că atât camelia cât și bisabolulul (extras din mușețel), două dintre ingredientele active, au efect de calmare, hidratare și protecție. Asta ca să nu mai zic de faptul că oferă un luciu discret, ce arată perfect pe pielea bronzată (bronzată, nu arsă, da?).

Așadar, doar patru produse mici și bune. Doar atât iau cu mine pe partea de skincare când plec în vacanță. Și parcă tot cred că sunt multe.

Dar prefer varianta asta pentru că am astfel certitudinea că am parte de produse certificate. Iar cu toate că prețul îți poate da de furcă, tind să cred că mai bine ai investi în ceva ce nu dăunează pielii tale și nici mediului înconjurător.

Și pe bune acum, e mult mai comod să ai un produs (sau patru) de calitate, decât zece care îți ocupă loc inutil și îți dăunează. Dar poate că e doar părerea mea. Tu ce crezi?

Btw, toate produsele le găsești la oamenii faini de la bioki.ro.

0 thoughts on “Plec în vacanță: ce iau cu mine (Part I)”

  1. mimimiii, cât de cute sunt miniaturile astea :)) I bet că sunt și bune, because I trust you, giiirrrl ! Le voi încerca și eu. Plus cât de instagramabile sunt, i can’t even :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *