Îți amintești articolul în care spuneam că sunt plant freak? Ei bine, de data asta vreau să îți vorbesc despre trei suplimente alimentare din plante, 100% naturale, pe care le folosesc în locul clasicelor tratamente din farmacii. Poate te inspiră și pe tine să faci alegeri mai sănătoase data viitoare. Iar dacă știi alte trucuri și soluții, chit că sunt băbești, eu sunt curioasă să aflu despre. 🙂

1 | Ceaiul de afin

Consum ceai de plăcere, dar în unele cazuri îmi aleg și ceaiuri care mă ajută să ameliorez ori să tratez anumite probleme. De exemplu, ceaiul de afine vrac de la Dacia Plant îl beau ori de câte ori îmi simt ochii obosiți.

De regulă, afinele sunt recomandate pentru acuitate vizuală și ajută la îmbunătățirea vederii, dar și ceaiul este la fel de eficient. Consumat pe termen lung, firește.

2 | Aspirina vegetală

Ori de câte ori mă doare capul (am frecvent migrene) apelez la aspirina vegetală. Un comprimat mic inscriptionat cu „iubire”, un duș rece, puțină odihnă și sunt iarăși fresh. Pentru mine funcționează de minune varianta asta. Nu spun că e soluție universală, dar cred că merită încercat dacă ești în căutare de alternative la medicamentele clasice.

3 | Tinctura de propolis fără alcool (spray)

Se poate folosi și intern în tratarea laringitelor, faringitelor, menținerea sănătății bucale etc, dar eu am folosit spray-ul doar extern pentru: arsuri, cicatrici, bătături, alte răni superficiale.

Desigur, mai sunt și alte suplimente naturale pe care le-as recomanda, dar m-am limitat doar la cele de la Dacia Plant cu un motiv. Anul acesta compania sărbătorește 15 ani de la înființare, iar pentru a marca momentul cum se cuvine, organizează un concert în Piața Sfatului din Brașov (PS: pe scenă va urca și trupa Phoenix), pe 2 iulie. Însă mai multe puteți afla din video-ul următor:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *