Să vă explic…Vin dintr-o familie care a pus foarte mult accentul pe medicina holistică. Adică pe puterea plantelor și pe principiul „ești ceea ce mănânci”. Așa că, în urmă cu 15 ani, eram genul ăla de copil care la micul dejun mânca toast cu avocado, nuci și semințe crude, iar în loc de sucuri din comerț avea pe masă suc proaspăt de măr și morcov. Totodată, dacă mă durea ceva, totul trecea cu tincturi, infuzii de plante, aromaterapie sau ceaiuri. Iar echinaceea, spirulina sau polenul și produsele pe bază de miere nici că lipseau din „dieta” mea.

De altfel, înconjurați de cărți și reviste de gen, ai mei încercau pe cât posibil să facă propriile remedii sau alimente 100% naturale. Astfel, printre activitățile specifice vârstei, mă distram vara la culesul socului pentru socată sau la culesul cătinei pentru tincturi și siropuri. Pentru mine, să merg pe câmp, prin păduri sau livezi era cea mai mare bucurie. În plus, îmi plăcea să ghicesc plantele- anghinare, cicoare, traista-ciobanului, dar și să enumăr proprietățile lor sau afecțiunile pe care le tratează. Să vă mai zic și de ierbarul pe care-l începusem? Plant freak, I know.

Children's - Laura Callaghan Illustration.

 

Din păpădie tata făcea cea mai bună miere, iar menta, mușețelul sau floarea-de-tei erau de nelipsit. Adunate în pungi de hârtie, după ce au fost uscate la soare, toate își găseau loc în dulapul din bucătărie. Ah…și mirosul! Încă-l mai simt și-acum când îmi amintesc și îmi dau seama de ce, de fiecare dată când ajung într-un plafar, mă simt cumva ca acasă.

Și apropo de fitoterapie, ei bine, în perioada facultății, ca plan B, în cazul în care nu-mi ieșea treaba cu scrisul (voiam la Jurnalism), m-am înscris și la o postliceală de farmacie în paralel, în ideea că, ulterior, îmi voi deschide un plafar. Însă, cu toate că n-am fost nevoită să recurg la această soluție de backup, recunosc că mi-ar plăcea să mă ocup de social media pentru un business/brand/start-up ce activează în sfera asta. Deci, dacă aveți vreun tip, let me know.

Motivul pentru care v-am povestit toate acestea este că unul dintre brandurile cu care am crescut, Dacia Plant, sărbătorește 15 ani de la înființare. În cazul în care nu știați, este vorba de un producător local de suplimente alimentare 100% naturale, cu o cantitate mare de substanța activă, ce nu conțin coloranți sau conservanți.

Din portofoliul lor, produsele cele mai familiare îmi sunt suplimentele cu echinaceea, spray-ul cu propolis, ceaiul de lavandă, tinctura de afin și aspirina vegetală. De altfel, cum poți uita de micile comprimate pe care scrie „iubire”? Nu ai cum. 🙂

Și pentru că vă ziceam de cei 15 ani de activitate, Dacia Plant organizează cu acest prilej un concert în Piața Sfatului, Brașov, pe data de 2 iulie, iar printre artiști se va număra și trupa Phoenix. Deci, poate vă face cu ochiul.

Cât despre fitoterapie/homeopatie, pentru mine nu este un trend, nici o fază hipsteresco-hipioată, ci un stil de viață, cu rezultate dovedite. Și nu, nu sunt nici extremistă, să nu cred deloc în medicina alopată, dar, atunci când e cazul, prefer un ceai natural. Voi nu?


Credit foto 1, 2.

 

One thought on “Plant freak alert+ un anunț”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *