Alergam de dimineața până seara, indiferent de anotimp. Și nu eram doar eu, ci toți copiii din generația ’90 care au crescut în fața blocului. Iarna ne dădeam cu sania sau ne făceam ghețuș, vara ne fugăream cu sticle de apă sau fugeam direct la mare, că stăteam la numai doi kilometri.

Plictiseală? Ce era aia? Nu aveam noi mare lucru, dar imaginația ne dădea totul. Ne jucam încontinuu, iar dacă era vorba să intrăm în casă pentru că se înnopta sau trebuia să mâncăm, era jalea de pe lume.

– Dar te rooooooooog, încă 10 minuteeeeee, ne tânguiam cu toții de mamele sau tații noștri. Uite, pe Gigel îl mai lasă!

Frunza, Elasticul, Măgărușul, Șotron, n-am degete suficiente să enumăr toate jocurile. Ce, ploua afară, ningea de nu se poate? Atunci era vremea pentru Ce-ncape într-o valiză, TOPAMAN(T), Fazan.

Nu ne păsa nouă pe atunci nici de calculatoare, nici de telefoane. Doar aveam Telefonul fără fir. La televizor stăteam doar în weekend, când ne uitam cu toții la Abracadabra, TipTop Minitop sau Feriți-vă de măgăruș.

Pe vremea mea nu erau festivaluri dedicate copiilor. Se organizau Zilele Școlii și atunci se făceau competiții sportive între clase, concursuri de pictură, dans, poezie. Uneori se mai țineau spectacole în Sala Sporturilor: reprezentații cu mimi sau teatru de păpuși. Însă, bucuria maximă erau excursiile și taberele.

Dar mai multe despre jocurile și activitățile copilăriei am povestit în mini-jurnalul de mai jos. Așa că, dă click pe rasfoiește amintirile și spune-mi apoi dacă te regăsești ori ba. Chiar sunt curioasă.


Am ales să fac acest material pentru a-ți povesti despre Festivalul Opera Copiilor, organizat în perioada 1-4 iunie, de Primăria Municipiului București în colaborare cu Opera Comică pentru Copii, în parcul Herăstrău și Muzeul Satului, cu ocazia Zilei Copilului.

Festivalul durează 4 zile, este un eveniment gratuit și va fi cu siguranță interesant pentru puști pentru că vor avea ocazia să vadă spectacole de muzică, teatru, balet sau street dance, dar și o gală  în care se vor întâlni cu povești ale Operei Comice pentru Copii. De asemenea, vor exista și activități precum: Face Painting, Photo Point, Puzzle Point, Cinema OCC. E-heee, pe vremea mea nu erau atâtea oportunități.

Așa că dă join la evenimentul de pe Facebook, ia-l pe cel mic de mână și mergeți de vă distrați.

3 thoughts on “Pe vremea mea…”

  1. Sunt nascuta in ’89, deci da, am prins si eu acele vremuri si pot spune ca mi-e dor. Abia asteptam vacanta de vara sa stau afara la scara pana tarziu, aveam pe picioare doar julituri si piscaturi de tantari. 😀 Copiii din ziua de astazi nu cred c-ar fi atrasi de aceleasi jocuri si nici nu cred ca vad o adevarata placere in a sta pe strada de dimineata si pana seara tarziu, pentru ca ei au tablete si PC’uri, plus conexiune la internet pe care noi o aveam doar la laboratorul de info sau la Internet Cafe. :))

  2. Și eu îmi amintesc cu drag de acele vremuri 🙂 Poate sunt subiectivă, fiind vorba de copilăria mea, dar am impresia că în ziua de azi copiii nu se mai distrează cum ne distram noi.

    1. Dar e firesc. Nici noi nu ne distram cum o făceau părinții noștri. Însă, dacă te referi la faptul că tehnologia și-a cam pus amprenta de timpuriu pe jocurile lor, cam așa e. Dar eu văd că atunci când merg în parc cu câinele și dau peste adulți care-s cu copiii la locul de joacă, ei îs cu nasul în telefoane, în timp ce piticii se chinuie să le atragă atenția și să-i integreze în activitățile lor. Deci…e o chestie de masă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *