Prize strâmbe, pereți subțiri în care apa se infiltrează imediat și formează mucegai, instalații sanitare la mâna a doua, blaturi de bucătărie ciobite sau pătate, parchet care se desprinde din loc în loc – cred că în patru ani de stat în chirie în București am experimentat toate neajunsurile unui apartament făcut doar așa, cât să pară că rezistă. La suprafață.

Firește, la 20 și ceva de ani lucrurile astea te amuză. În fond, nici nu prea stai pe acasă. Dar, după 25, când nu mai locuiești cu colegele din facultate, ci te muți cu prietenul, adopți un câine, apoi aveți și-un pui de om, totul se schimbă la 180 de grade. Și e firesc, pentru că nu mai este vorba de confortul tău, ci al întregii familii. Iar asta o spun din experiența personală.

Drept urmare, de mai bine de un an de zile, adică de dinainte ca Mara să fie în plan, am început să facem economii și să ne documentăm cu privire la o casă a noastră. Dar dincolo de aspectele financiare și planurile pe termen lung, partea care îmi place cel mai mult e cea de decor.

Însă nu vă imaginați că asta înseamnă doar urmărirea board-urilor de pe Pinterest și a tot ce ține de design interior, ci și căutarea celor mai bune materiale pentru pereți, pardoseală, blaturi etc, a distribuitorilor, a meseriașilor.

Astfel, pentru că atunci când vine vorba de căminul nostru, materialele naturale precum lemnul sau piatra sunt must-have, la fel ca și geamurile cât mai mari, pentru ca lumina naturală să inunde casa, am ajuns, din aproape în aproape, la cuarț.

Așadar, ținând cont de aceste aspecte, iată care sunt principalele zone și spații în care aș folosi cuarțul:

+ Bucătăria: pentru că îmi doresc blaturi rezistente la ciobire, abraziune, antibacteriene (doar gătesc acolo, nu?), ușor de întreținut

+ Baia (pereți + chiuvete): pentru a evita mucegaiul care se formează în spațiile umede

+ Scările: pentru că este antiderapant, aproape indestructibil

Cât în ceea ce privește culorile, minimalista din mine ar opta pentru alb și tonuri neutre, însă, cuarțul se găsește într-o paletă variată de forme, texturi și nuanțe (inclusiv galben sau albastru). Și pornind de la ideea asta, am făcut un test de personalitate care să vă ajute să găsiți modelul preferat de cuarț pentru decorarea locuinței, în funcție de hobby-urile și gusturile voastre în materie de design.

PS: nu uitați să-mi lăsați în comentarii ce rezultate ați obținut. Eu sunt Diamond White (wink-wink).


Surse foto: www.sideraquartz.com

 

2 thoughts on “O casă a noastră + un test de personalitate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *