În ultimul an am reușit să fac ordine în lucrurile pe care le aveam, să păstrez doar esențialul, să cumpăr chibzuit, să citesc etichetele și să mă informez mai mult despre fiecare brand pe care aleg să-l folosesc, astfel încât să mă asigur că acestă respectă câteva dintre principiile în care cred:

 

  • cruelty-free
  • eco- friendly
  • sustenabilitate
  • etică

Dacă în ceea ce privește hainele lucrurile sunt mai simple (asta pentru că aleg să fac cumpărături de două-trei ori pe an, atunci când e nevoie să înlocuiesc un anumit item vestimentar sau găsesc una dintre piesele aflate pe lista pe dorințe), la produsele de îngrijire sunt într-un research asiduu. În primul rând pentru că e vorba de consumabile și în al doilea rând pentru că nu am găsit încă un produs care să mă facă să mă opresc definitiv asupra lui și să nu mai încerc altceva.

Desigur, acest proces de selecție este destul de anevoios pentru că, deși am deja listă cu brandurile pe care vreau să le testez, ajung cu greu să le bifez din simplul motiv că achiziționez câte un singur produs pe rând și mă orientez spre altceva de abia în momentul în care acela se termină.

Nu spun că felul în care procedez are sens pentru toată lumea, însă pe mine mă ajută să mențin o rutină minimalistă. În plus, am reușit în felul acesta să bifez una dintre intențiile mele pe 2017 în ceea ce privește partea de beauty (poți citi mai multe de asta aici).

Însă, pentru că în curând rezerva mea de șampon natural se va termina (din gama L’Erboristica, fără SLS), iar unul dintre brandurile pe care le aveam pe listă este Macadamia Professional, mi-am notat câteva dintre produsele pentru îngrijirea părului care mi-au atras atenția.

În ceea ce privește istoria Macadamia Professional, aceasta este una destul de recentă (2009), însă efeciența produselor a făcut ca brandul să fie unul dintre liderii de necontestat din industria internaţionala de hairstyle şi produse de îngrijire a părului. Iar ingredientul prin care se remarcă este, așa după cum v-ați dat seama din nume, uleiul de macadamia, acesta fiind și elementul care mi-a stârnit curiozitatea.

Marca folosește tehnologia brevetată PRO OIL COMPLEX® care, pe lângă uleiul de macadamia, include și uleiul de argan. Astfel, formula produselor este una bogată în Omega 7, 5, 3 şi 9 – acizi graşi care hrănesc şi hidratează fibra capilară din interior spre exterior, spre deosebire de alte produse care acţionează doar la suprafaţă. Pe scurt, asta ar însemna adio păr uscat, deshidrat și fără viață. Prin urmare, îmi înțelegi acum entuziasmul? 😀

Dar să revenim la lista cu șampoanele din gama Macadamia care mi-au făcut cu ochiul:

+ Șampon revitalizant,1000 ml

sampon revitalizant - macadamia natural oil rejuvenating shampoo 1000 ml.jpg

Ingrediente cheie:

  • Ulei de Macadamia, omega 7,5 si 9, 3 acizi grasi, Panthenol, vitamina B5, ulei de Argan

+ Șampon Netezire, 1000 ml

sampon-pentru-netezire-macadamia-natural-oil-smoothing-shampoo-1000ml.jpg

Ingrediente cheie:

  • Omega 3,5 si 7 si ulei de Macadamia

 

+ Șampon Nutritiv, 1000 ml

sampon nutritiv - macadamia natural oil nourishing moisture shampoo 1000 ml.jpg

Ingrediente cheie:

  • Ulei de Macadamia – bogat în acizi grasi Omega 3,5 și 7
  • Ulei de Argan – bogat în acizi grași Omega 9, ce ajută la repararea și întărirea părului
  • Ulei de Nuca si Avocado – uleiuri ultrausoare ce întăresc, hidrateazaă și revitalizează
  • Colagen și vitaminele A, C si E – conferă rezistență la rupere

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *