Pe când bibileam la #VegisMealPlanning și le trimiteam propunerile mele de meniu celor de la Vegis.ro, dragii de ei mi-au strecurat și un latte turmeric pe listă și m-au întrebat dacă aș vrea să văd ce-i de capul lui. Evident că am zis „Sure, why not?” (altfel nu ar mai fi existat postarea de față). Și bine am făcut. Sau au făcut.

Latte Turmeric sau golden milk este un amestec de mirodenii ce conține turmeric (of course), scorțișoară, cacao, ghimbir, vanilie, lemn dulce și piper. Se pregătește cu lapte (eu am folosit lapte vegetal SanoVita) încălzit în prealabil. Poți să-i adaugi și puțină miere dacă preferi băuturile dulci, însă e perfect și-așa, simplu.

Mi se pare combo-ul potrivit pentru pauza de ceai dintre prânz și cină sau chiar seara, înainte de culcare, pentru că îți induce o stare de relaxare și soooomn.

De obicei, la o cană de latte turmeric îmi place să ronțăi:

  • biscuiți Speltissima
  • batoane cu fructe
  • batoane de susan
  • rondele din orez/grâu expandat cu ciocolată

All in all, mi se pare alternativa cea mai sănătoasă la cafea, iar dacă ești genul care adoră condimentele, sunt șanse mari ca acest latte turmeric să își facă loc în obiceiurile tale zilnice.

View post on imgur.com

Tu ce recomandări ai pentru momentele alea de pauză?


Urmărește seria #VegisMealPlanning pentru mai multe alte idei vegan-ish și healthy. <3