vfh

Pe Ștefania am cunoscut-o personal în urma participării la prima plimbare oficială BikeChic. După ce văzusem cam pe toate grupurile de bicicliști de pe Facebook invitația ei de a pedala prin capitală alături de alte fete, mi-am zis că e cazul să-mi dezmorțesc puțin picioarele după o iarnă cam neprietenoasă și să mă alătur acestei noi inițiative. Cu toate că nu aveam bicicletă în București, m-am ales cu o Olandesină de oraș foarte cochetă, pe care unul din partenerii BikeChic a pus-o la dispoziția celor bikeless (așa, ca mine).

În timpul pedalatului, deși ochii-mi erau ațintiți la drum, urechile ascultau șușotelile celorlalte bicicliste. Majoritatea erau pentru prima dată pe două roți pe carosabil și exclamau fericite că această plimbare le-a dat curaj, prin urmare vor încerca să lăse parcurile și trotuarele pietonilor pentru a se avânta mai des printre mașini.

Astfel, Ștefania, inițiatoarea BikeChic, a reușit de la început să schimbe mentalități și să încurajeze biciclistele să se strecoare în trafic. Iar pentru că ideea ei mi s-a părut că aduce un suflu proaspăt în lumea bicicletelor din capitală, mi-am zis că e musai să o iau la întrebări pentru a vedea de unde a plecat totul și care sunt planurile ei de viitor.

Cum a pornit proiectul BikeChic?

Sunt biciclistă de trei ani prin București. De-a lungul timpului am participat la multe plimbări organizate de diverse grupuri. M-am regăsit puțin în fiecare dintre ele, așa că în martie 2015 mi-am spus că e timpul să fac eu ceva pentru mine și pentru toate celelelte fete ca mine care își doresc să pedaleze într-un mediu placut, să-și facă prietene bicicliste și să cunoască persoane cu aceleași pasiuni. Și-așa a ieșit BikeChic. J Mai mult dintr-un impuls, dar care pe parcurs s-a dovedit a fi foarte bun.

Continuarea interviului se poate citi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *