Dacă ar fi după mine, aș scrie zilnic subiecte despre Instagram. De fapt, chiar e după mine, așa că fără nicio jenă, revin iar cu câteva informații. Și știu că te interesează, pentru că am observat că și celelalte materiale pe aceeași temă (adică ăsta și ăsta) au fost citite, share-uite, comentate.

După cum probabil ai aflat din știrile de acum câteva zile, Instagram și-a schimbat algoritmii, astfel încât să joace în aceeași horă cu Facebook-ul. Mai exact, în newsfeed vei vedea imaginile pe care roboțeii lui nea’ Instagram consideră că te-ar interesa, nemaiținându-se cont de ordinea în care au fost acestea postate.

Acest fapt a stânit tot felul de reacții printre marketeri, însă Robert Katai a venit cu un articol argumentat despre avantajele pe care le pot avea brandurile în urma acestor modificări. Materialul îl găsești aici.

Pe lângă acest anunț, azi am mai observat un mic update pentru cei urmăresc conturile de Instagram în varianta desktop.

diana solomon instagram

Mai exact, a apărut inimioara aceea în dreapta sus, care îți arată ultimele like-uri și comentarii primite.

diana solomon instagram

Mie una mi se pare destul de util, nu doar pentru cei care au conturi personale, ci și pentru cei care se ocupă de un brand, pentru că în acest fel pot observa mult mai rapid impactul unei imagini/campanii.

Așadar, e destul de evident că pentru a ține pasul în mediul online, trebuie să te miști odată cu noile tehnologii și să înveți să obții anumite beneficii. În ultimele luni, Instagram a avut numeroase update-uri: de la introducerea chatului și până la campaniile sponsorizate, iar creșterea utilizatorilor acestei aplicații este tot mai vizibilă. Tocmai din acest motiv și brandurile s-au activat în tot felul de campanii creative (dar mai multe despre asta într-o postare separată :D).

Totuși, un update care m-ar bucura foarte tare ar fi posibilitatea de a-ți rearanja fotografiile din galeria Instagram după bunul plac, așa cum poți face cu albumele de pe Facebook. În felul ăsta, mi-aș potoli OCD-ul și n-aș mai șterge poze reușite doar pentru că nu se potrivesc tematic cu celelalte.

Poate ar trebui să încep cu o scrisoare deschisă. Oare ar funcționa?

*Acest articol face parte din seria 30 Days Challenge.

7 thoughts on “Instagram: update-urile din ultimele zile”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *