De când am început să citesc cât mai multe articole despre Instagram , treptat, contul meu a început să prindă un contur care să mă mulțumească. Iar pentru că am început totul de la zero, în sensul că nu aveam niciun follower, m-am ambițonat să am un conținut vizual de calitate. Așadar, iată ce am învățat în ultimele săptămâni de Instagram.

Alege-ți o tematică

cv

Am observat că este foarte important să ai o anumită temă care să te reprezinte. Acest lucru nu doar că te ajută ca profilul să fie cât mai estetic și atractiv pentru ceilalți instagrammeri, dar în felul acesta Instagram va putea „recomanda” contul altor oameni interesați de stilul tău. Așadar, alege-ți o tematică și respect-o. Fie că e vorba de un gen minimalist, fie că preferi mai degrabă un stil rustic, colorat sau cu fotografii de fotoreportaj, vei reuși astfel să obții like-uri și followers mult mai ușor.

Nu uita de hashtaguri

Spre deosebire de Facebook, unde excesul de taguri e obositor, inutil și enervant, pe Instagram poți obține în acest fel engagement. De asemenea, un truc este să adaugi hashtagurile în comentarii, nu în descriere, pentru că vei avea un aspect mult mai curat. Aplicația nu îți permite să folosești mai mult de 30, prin urmare, utilizează-le înțelept. Alege acele cuvinte care sunt populare și care descriu cel mai bine imaginile tale.

Răspunde la comentarii și like-uri

Pentru a crea relații frumoase cu ceilalți membrii ai comunității este indicat să răspunzi ori de câte ori poți, fie că este vorba de like-uri sau comentarii. În felul acesta, nu doar că arăți că îți pasă și apreciezi faptul că o persoană a rupt din timpul personal și ți-a vizionat galeria foto, dar vei demonstra că nu ești un autist social care are orgoliul prea mare. Iar de acest lucru ar trebui să țină cont și cei care gestionează aplicația de Instagram pentru diferite branduri sau agenții. Just saying…

Fii autentic

Pentru a te face remarcat, încearcă pe cât posibil să îți pui amprenta pe fotografii. Te poți inspira de la cei din jurul tău, însă încearcă să îți găsești propriul stil.

Nu posta orice, oricând

Deși am fost și eu tentată ca de fiecare dată când aveam o fotografie reușită să o urc imediat pe Instagram, mi-am dat seama rapid că entuziasmul meu nu-l împărtășea toată lumea. Astfel, am învățat să aleg doar cele mai bune imagini care să potrivească ca stil și estetică cu restul conținutului foto de pe contul personal, dar să țin totodată cont și de oră. (Legat de asta, dacă ești intersată/ă, voi scrie un articol despre curentul Finstagram și presiunea fotografiilor perfecte din rețelele sociale :D)

În mare, cam acestea sunt punctele cele mai importante de care țin cont atunci când postez pe Instagram. Dacă ai curiozități, le aștept cu interes în secțiunea de comentarii. Iar dacă ești vrei să vezi ce am făcut cu profilul meu, aruncă un ochi aici.

Tu cum te descurci pe Instagram?

*Acest articol face parte din seria 30 Days Challenge.

6 thoughts on “Instagram: Ce am învățat în ultimele săptămâni”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *