Îmi place foarte tare ideea de a simplifica totul astfel încât să păstrez doar ce este esențial. 

Însă până acum câțiva ani nu gândeam ca acum, ci mai degrabă contrariul. Astfel că ajunsesem să adun în dulap haine pe care nu le mai purtam de ani buni, manuale din perioada gimnaziului ce nu-mi mai foloseau, biroul era mereu plin de zeci de pixuri, iar atunci când trebuia să plec undeva pentru două-trei zile ajungeam să car după mine un bartai trolerul.

Cu toate că dereticam prin cameră și cu chiu cu vai mă mai despărțeam de câte un caiet cu schițe sau un tricou ce-mi era mult prea mic, făceam ce făceam și puneam în locul acestora alte zeci de lucruri inutile.

De asemenea, atunci când lipseam câte o săptămână de acasă luam cu mine jumate de apartament. La propriu! De la șampon, gel de duș, foehn sau placă de păr, la nu știu câte perechi de pantaloni și încălțăminte. Pe scurt, eram cam praf la capitolul organizare și eficiență.

Lucrurile s-au modificat ușor de abia când m-am mutat de acasă. Însă schimbarea majoră a venit atunci când după doi de stat în București am schimbat a treia chirie. Atunci mi-am zis că am clar o problemă cu a colecționa tot felul de lucruri, așa că am început să reduc din ele.

La început a fost cam dificil, dar după zeci de articole citite pe net fie despre crearea unei capsule wardrobe, fie despre celebra cartea a lui Marie Kondo, Magia ordinii, și urmărirea a tot felul de documentare despre minimalism, am început să nu mai fiu la fel de atașată obiecte.

Iar asta mi-a fost de un real ajutor și atunci când a fost vremea să plec cu băieții mei (Le bf și Iancu) la munte, la mare sau chiar în afara țării. Așadar, am avut cu mine un singur rucsac în care îmi încăpea și DSLR-ul.

Travel light

Mai exact, pe lângă câteva haine basic și camera foto, geanta mea de drum conține o carte, niște fructe- asta dacă știu că e un drum lung și nu există nicio oprire pentru a lua o gustare- și câteva produse de îngrijire care variază în funcție de locul în care urma să dorm.

Spre exemplu, atunci când merg în Vamă, cu cortul, sau chiar pe munte (urmează-uhuu!) am anumite produse din categoria bio/naturale care nu-mi lipsesc din bagaj. Și anume:

diana solomon bioki

Cu toate că de cele mai multe ori folosesc ulei natural, când sunt pe drum prefer întotdeauna să am la mine acest balsam. Pe lângă faptul că are o aromă fresh de portocale și hidratează foarte bine, având totodată și factor de protecție solară (dau „vina” pe uleiul de cătină din compoziție), acesta este făcut handmade, din ingrediente 100% naturale.

Ca fapt divers, ca să îți dai seama că un produs este natural, pe lângă lista cu ingrediente poți să verifici și termenul de expirare. De regulă, dacă e valabil doar câteva luni, atunci ești safe (atâta timp cât nu depășești data- dar te prinzi tu).

Așadar, nu tu produse chimice, nu tu testat pe animale. Bun. Moving on.

diana solomon bioki

De la aerul sărat și băile repetate în mare, adunat și înmulțit cu timpul petrecut în bătaia soarelui sau a vântului, părul devine uscat și sârmos. Așdar, simpla șamponare nu îl ajută și are nevoie de un tovăraș de încredere. Iar balsamul de păr spray fără clătire este un camarad în care să-ți pui toată baza. Cel puțin așa funcționează la mine.

Așa că aplic de de câte ori pufuri cu aromă delicată de cocos și citrice și-mi văd mai departe de treabă. Pe lângă faptul că ingredintele balsamului sunt bio și produsul este certificat Ecocert – Cosmos, acesta nu încarcă absolut deloc părul, ci doar îl hidratează și-l împrospătează. Deci, fără bătaie de cap (Get it?).

diana solomon bioki

Această loțiune vine în format travel size și poate fi folosită cu succes atât pe mâini, cât și pe restul corpului. Are o aromă proaspătă, care mie una îmi amintește de hainele luate de pe sârmă, în miezul iernii. Deci cumva, tind să cred că mama folosea o combinație faină de ienupăr, lime și lămâie. Dar probabil că nu.

Produsul este 98% natural, iar o parte din ingredintele din compoziție provin din cultura ecologică (peste 72%). De altfel, mixul de uleiuri esențiale alături de cocos, extractul de zahărul și aloe vera oferă pe lângă hidratare și curățarea delicată, un parfum fresh, revigorant.

Așadar, să recapitulăm. Atunci când pleci într-un city break sau îți iei cortul în spate și te duci la mare sau la munte pentru câteva zile, alege să ai un bagaj cât mai ușor. Ferește-te de tona aia de produse de îngrijire care îți ocupă loc în rucsac și alege-le doar pe cele de care ai cu adevărată nevoie. Dacă mai ai un buzunar liber, nu uita de o carte. Iar de nu, găsești oricum variante și-n format PDF, potrivit pentru smartphone.

PS: dacă ți-au făcut cu ochiul produsele menționate, le găsești pe site-ul celor de la bioki.ro. 

 

 

 

6 thoughts on “Cum să călătorești cu bagaj redus”

  1. Foarte fain articolul tău! Trec în clasa a noua și am de făcut muuulte drumuri de aici, din comuna mea (stau la țară) și până-n reședința județului. Kilometri buni, nu glumă. Pe lângă medicamentele de rău de mișcare, pungi și o tonă de șervețele (de când mă știu am rău de mișcare) și toate hârțoagele pe care trebuie să le car, chiar nu-i o idee bună să mă încarc cu o mie de lucruri. După aia o să trebuiască să-mi car și hainele și toate lucrurile pentru liceu (și cel mai probabil o să le car pe bucăți, nu toate deodată) așa că să mă încarc și cu uriașul bagaj temporar de du-te — vino ar fi o idee tare proastă. O să încerc să simplific cât pot de mult. Mulțumesc!

  2. De ceva ani merg in concedii cu bagaj de mana. Pt par si piele imi cumpar acolo un ulei de cocos, si un sampon + gel de dus all inclusive, le consumam in cele cateva zile ca suntem 3 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *