Atunci când am început să adopt conceptul minimalist am făcut asta pentru că aveam nevoie de mai puțin zgomot. De orice fel. Însă mai târziu am descoperit că îmbrățișând acest stil de viață nu doar că mi s-a schimbat cam la 180 de grade modul în care percepeam estetica, dar am început treptat să acord o atenție mai mare persoanei mele și nu lucrurilor.

Astfel, am început să practic mai des activități care mă relaxează sau mă stimulează mental și am renunțat treptat la tot ce ce îmi consumă inutil energia. Iar aici se încadrează în mod special accesoriile și hainele.

Prin urmare, am început să reduc drastic „stocurile” de prin dulap și am păstrat doar câteva elemente basic astfel încât să-mi vină mult mai ușor să fac alegeri atunci când trebuie să mă îmbrac pentru a merge undeva.

Minimalistic summer

Vara, mai mult decât în oricare anotimp, prefer să optez pentru o cromatică simplă, minimalistă, dar și fresh, totodată. Astfel, în ceea ce numesc capsule wardrobe basics se vor regăsi mereu:

  • pantalonii comozi în culori neutre
  • bluzele albe, largi
  • încălțăminte simplă care merge la orice

1

1 | Încălțămintea

Îmi plac balerinii și cu atât mai mult balerinii sport, din material textil. Iar dacă mai sunt și albi, atunci sunt perfect combo pentru vară. Și spun asta pentru că merg atât la rochii, cât și la pantaloni scurți sau lungi.

În plus, dacă mă satur de ei, pot oricând să le desenez niște felii de pepene (sau ananas) și pac!pac!, îmi fac o altă pereche.

2

2 | Bluza albă

Dacă aleg o cromatică simplă asta nu înseamnă că trebuie să fie și monotonă. Scriam mai sus că odată cu minimalismul mi s-au schimbat și ideile privind estetica. Și spun asta pentru că vreau să sublinez faptul că atunci când adopți un stil bazat mai degrabă pe o paletă redusă de culori, înveți să fii mai creativ. Tocmai de aceea, bluzele mele au mereu câte ceva al lor. Fie un decupaj cute, fie un print discret.

3

3 | Pantalonii

Trebuie să fie comozi, cât mai lejeri (nu vreau vara să mă simt în hainele mele precum orezu’-n sarmale) și să aibă culori domoale. Deci nu cer prea multe de la o pereche de pantaloni.

Iar odată ce mi-am format această uniformă standard pentru vară (care, de altfel, suferă doar mici modificări în celelalte anotimpuri), mă decid mult mai repede cu ce mă îmbrac. Și nu, nu mai port accesorii. Uneori uit chiar și de cercei. Dar e bine, am mai mult timp să fiu cray cray. Just like that!

minimalism