1185146_600881366636189_1590236027_n

Despre Tribul am tot scris pe blog și cam toată lumea îi stie pe baietii care fac curierat pe biciclete. Cei care nu au mai apelat până acum la serviciile lor, poate că nu știu însă că Tribul nu acordă o atenție sporită doar mediului înconjurător, ci sunt la zi și cu tendințele din mediul virtual. Astfel, au lansat și o aplicație web și SMS pentru a fi mai transparenți și a consiloda încrederea clienților în serviciile aduse. Pentru a vedea de unde a pornit inițiativa acestor aplicații și care sunt următoarele planuri, l-am tras de limbă chiar pe seful de trib, Ariel în persoană.

De unde a venit ideea aplicației web pentru Tribul?

A fost o nevoie. Inainte să avem “aplicație” totul se întampla prin sms sau discuții directe la telefon cu fiecare curier în parte. Uneori curierii la care apela dispecerul erau deja ocupați, așa că trebuia sa sune la altul. A fost chestie de organizare, era urmatorul pas logic să avem un sistem prin care ne organizam.

Te gândești și la una pentru smart phone?

SALT este folosit si pe telefon de clienți și curieri, este mobile-ready tocmai ca să nu fie nevoie să facem aplicații scumpe de IOS, Android etc, ci doar să încarci site-ul în browser. Merge perfect.

Ai investit mult în aceasta aplicație sau în cea cu SMS?

Depinde ce inseamna mult. Dar nu. Nu consider că am investit mult. M-am lovit de un programator dornic să ajute, care întamplator ne era și client.

Consideri că afacerea ta ar mai fi avut succes dacă internetul nu ar fi fost la fel de popular ca acum?

Consider că dacă internetul nu era unde este, nici eu nu eram unde sunt și nu făceam ce fac.

Ce probleme intampini cel mai des în afacerea asta? Care crezi ca sunt punctele slabe? Dar cele forte?

Probleme sunt de toate felurile, zi si noapte. Azi avem prea multe comenzi, mâine avem prea puține. Azi avem prea mulți curieri, mâine prea puțini. Azi prețul e prea mic, mâine este prea mare.

Punctul forte este că ne facem treaba REPEDE si BINE în 99% din cazuri (există erori, au existat de-a lungul anilor și mereu ne-am revanșat). Punctul slab ar fi faptul că este greu să ai o constanță într-un astfel de mediu, într-o astfel de afacere.

Mai ai și alte idei de antreprenoriat cărora să le dai viata?

Am multe idei in fiecare zi. Unele ajung mai departe, altele nu. N-am un plan. Îmi traiesc viața la intensitate maximă, sunt un om fericit și consider că scopul unui om este să fie fericit, împlinit.  Îmi place antreprenoriatul și probabil că urmează multe proiecte până când voi ajunge pe patul de moarte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *