Uneori mi-e dificil să mă hotărăsc ascupra unui singur stil. Fie că este vorba de muzică, haine sau design interior. Iar asta se întâmplă pentru că îmi plac influnțele, îmi plac combinațiile neașteptate, îndrăznețe care, puse cap la cap, au mai mult sens decât separat.

Tocmai de aceea, când vine vorba de deco, sunt imediat atrasă de liniile minimaliste ale mobilei, cu accente și elemente vintage sau industriale.

Iar când mă refer la accente iau în calcul o fotografie veche pusă-n ramă, o jucărie rămasă amintire sau chiar soluțiile de iluminat. Pentru că, asemenea danezilor, când mă gândesc la hygge, asociez imediat senzația de confort cu lumina potrivită.

Prin urmare, am cam făcut o pasiune pentru corpurile de iluminat. De la lampadare la candelabre și lampioane, până la becuri vintage, pentru mine magazinele specializate în așa ceva sunt ca un teren de joacă.

Un exemplu de astfel de magazin online este SavElectro. Aici am găsit becuri Edison, dar și corpuri de iluminat vintage potrivite – pentru că e de preferat ca acestea să nu macheze globurile, ci să le pună în valoare.

Și pentru că am vrut să vă arăt cum puteți integra iluminatul vintage în decorul locuinței, am făcut câteva colaje pentru diferite zone ale casei.

Îmi plac:

 • becurile vintage, scaunele industriale
 • decorul minimalist
 • materialele naturale: lemn, cărămidă, sticlă

Îmi plac:

 • tonurile calde
 • obiecte retro: pick-up, corpuri de iluminat
 • plante în ghiveci

Îmi plac:

 • materialele naturale: cărămidă, lemn
 • accesoriile vintage: corpuri de iluminat, baterie chiuvetă
 • tonurile neutre cu accente (detalii aurii/arămii)

Alte colțuri ale casei:

 • Dormitorul

 • Intrarea în casă

+ detalii despre becurile Edison

Montarea unui bec Edison nu implica niciun fel de problemă tehnică pentru că este conceput să se adapteze perfect la orice fasung tip E27. Ceea ce trebuie urmarit este forma abajurului corpului de iluminat care il va primi, pentru ca acesta să nu mascheaze globul becului. Diametrul globului unui bec Edison este de 60mm, iar farmecul estetic este dat inclusiv de forma filamentului incandescent care aduce și mai mult aminte de magia primelor becuri realizate înainte de anii 1900.

Voi ați integra becuri sau corpuri de iluminat vintage în decorul casei? Sau sunt singura de pe aici care ia în considerare asta? Sunt curioasă. 🙂


Surse foto: Pinterest.com, SavElectro.ro

2 thoughts on “Decor minimalist cu becuri vintage”

 1. Me likey becurile acestea și la un moment dat consideram să îmi cumpăr câteva în casă … dar ar fi bine să nu fac mai confortabil locul unde stau acum și să mă mut ☺️ voi reveni la articolul tău mai târziu

  1. măi, așa am zis și eu la a doua chirie, că nu vreau să investesc, că plec de acolo. dar, până la urmă, e un loc în care stai o perioadă de timp și e important să-l faci cât mai cosy (noi am stat doi ani). în plus, în legătură cu becurile, poți să le iei cu tine când te muți :D. și oricum, nu au un cost exagerat, ba dimpotrivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *