Când eram un bondoc de om mă gândeam că mi-ar plăcea teribil să scriu și să călătoresc, iar pasiunile astea două să-mi fie un fel de job. Ulterior, am dat la Jurnalism și înainte de asta mi-am îndreptat atenția și spre fotografie. Pentru că în timpul liceului și facultății cam detestam Facebook-ul (nici măcar nu aveam cont pe rețeaua de socializare), tot ce făceam era să citesc și să mă documentez despre lucrurile care îmi plăceau.

Astfel, având foarte mult timp de partea mea, am reușit să învăț singură multe lucruri despre fotografie. Ulterior m-am înscris la un curs online de „Artă fotografică”, apoi la unul de doi ani, la o școală de Arte din Constanța.

Deși am acumulat  multe lucruri și chiar credeam că voi ajunge la National Geographic, odată poposită în București au început să mi se schimbe perspectivele, iar fotografia a coborât ușor-ușor din topul meu. Cu toate că am ajuns însă și în redacția revistei NG de la Victoriei, aveam să înțeleg că din internship nu prea se trăiește în capitală.

Așadar, m-am orientat și reorientat în timp ce camera mea foto zăcea în husă, uitată printr-un dulap. În timpul ăsta, în goana după joburi, mi-a dat seama că social media nu este chiar Bau-Bau și că începe să mă prindă. Așa că am trecut de la fixația pentru printuri la cea pentru online, iar odată cu asta am redescoperit și Instagramul.

De aplicația Instagram am dat prima data chiar pe la sfârșitului lui 2010, la o lună-două după ce se lansase. Mi-a plăcut ideea că puteam să urc fotografii frumoase, deși pe atunci nimeni nu prea știa cum să folosească acest tool care în prezent prinde tot mai mult teritoriu. Așa că încercam și eu să o testez după cum mă ducea capul.

Pe atunci urmăream contul oficial al revistei National Geografic (firește) și Instagram, pentru că săptămânal se dădeau tot felul de teme interesante, iar câștigătorii (nouă la număr) erau puși pe un fel de „hall of fame”. Tot la vremea aia nu înțelegeam ce înseamnă un haștag și chiar îi ziceam diez. Ulterior mi-am șters de vreo două ori contul pentru că simțeam că nu are o identitate vizuală potrivită și începusem să detest toți oamenii care își puneau fotografii de proastă calitate sau care nu le aparțineau.

instagrammer

La sfârșitul lui 2015, m-a luat din nou nebunia fotografiilor.  Așa că am început iar să citesc și am constatat că rămăsem mult în urmă. Tot anul trecut m-a prins și microbul social media, astfel că am dat iar nasul cu Instagram și am creat pentru Goodread.ro un cont. La început nu știam cum să fac și cum să dreg astfel încât totul să fie impecabil. Chiar și acum mai șterg imagini din urmă pentru că nu-mi place compoziția, încadratura etc și continui să îmi caut identitatea .

Încă mai studiez fenomenul Instagram și chiar am făcut și câteva seminarii online pe tema asta din pură curiozitate și pasiune. Astfel, am învățat cât de important este un bio, o descriere sau chiar (și mai ales) haștagul. Totodată, am găsit și multe tooluri faine. Preferatul meu este Iconosquare.

instagrammer de profesie

Cu acesta poți face o analiza exactă a contului tău, poți vedea numărul de comentarii, cele mai populare imagini ale tale, dar și câți followers ai câștigat sau ai pierdut. Prin urmare, dacă te interesează acest aspect, go for it.

Și pentru că am început articolul cu jobul pe care mi-l doream când eram mai mică, acum aș vrea să îmi aleg unul nou. Cel de instagrammer. Pentru că, hey, de ce nu? Din moment ce există digital nomad, nu văd de ce nu ai putea să îți câștigi traiul doar in imaginile pe Insta.

Oricum, chiar dacă pentru unii pare destul de simplu la prima vedere, află că ocupă o resursă mare de timp și energie, iar uneori și de bani, pentru că vrei să investești în cele mai bune instrumente pentru a capta imaginea perfectă, right? De altfel, dacă ești la început, e și mai greu să te faci cunoscut atât pe platforma asta, cât și în social media, în general.

Dar dacă ești genul de persoana autodidactă și pasionată de visual și vrei să afli și mai multe chestii faine despre cum poți folosi aplicația Instagram pentru brandul tău, recomand site-ul Instagramology, inițiat de Robert Katai, care mi se pare că este fix ceea ce trebuie. Iar dacă vrei să vezi ce postez pe Instagram, contul meu e aici.

Tu ce crezi despre Instagram?

8 thoughts on “De profesie instagrammer + un tool util pentru Instagram”

  1. Mie-mi place Instagram mai mult decât orice altă rețea de social media. Mi se pare mult mai simplu de folosit, rezonăm. Și apreciez conturile bine închegate, cele care au poze făcute în aceeași cromatică/tematică – arată tare bine și e ușor să-ți dai seama imediat dacă vrei să mai vezi ceva de la acea persoană sau nu. Și mi se pare fun să ai propriile hashtag-uri. Da, Instagram rullz 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *