Cam de un an de zile tot o dau cotită cu limba italiană. Dacă în urmă cu câțiva ani mi se părea că sună ilar și nu puteam sub nicio formă să mă uit la vreun film în italiană, cu câteva săptămâni înainte de vizita în Florența am început să îmi schimb părerea.

Pentru că nu îmi place sub nicio formă să nu am habar să vorbesc sau să mă descurc într-o țară străină, mi-am pus în cap să învăț și eu câteva fraze de bază. Mi s-a părut fain că am început să rețin ușor, iar aplicațiile de pe tabletă și telefon chiar s-au dovedit utile. Însă, după întoarcerea în țară, s-a cam stins focul meu de paie, iar testele de pe aplicații le făceam din an în Paște.

Acum, m-am hotărât iar, trebuie să învăț italiana! Iar pentru a-mi atinge mai ușor obiectivul, am reînceput să fac mini-testele din aplicația Duolingo și mi-am impus un target: până dumincă va trebuie să am ajung la o fluență de 50%. Momentan, după cum se poate observa, am 20%.

invat italiana

Oricum, nu mă las până nu ajung la 100% într-un final. Cum altfel aș putea să-i zic lui Roberto Benigni cât am iubit filmul La vita e bella?

4 thoughts on “De luni învăț italiana”

  1. Te super susțin, Diana! Învățarea unei limbi străine face foarte bine creierului. Și nu numai, social te poți integra mult mai rapid într-un mediu când nu ai constrângeri (ex: limba). Mult spor! Și baftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *