Există o chestie ce se numește „rețeta succesului”. Așa că toată lumea își dă brânci pentru a obține ingredientele, doar-doar să facă un produs similar, ca mai apoi să aștepte laudele. Însă, ce să vezi? Rezultatul nu este pe măsura dorințelor, pentru că nu poți să compari o copie cu originalul, nu? În plus, nu ai cum să îți asumi niște merite pentru imitarea produsului 0 (unde produsul 0= conceptul inovator).

DAR…

De la practică la teorie este o cale lungă. Așa că originalitatea individuală se pierde, pentru ca fiecare se străduiște să se integreze în turma care este pe val. Astfel, se refolosește o matriță a unui concept de succes până când se ajunge la crearea produselor pe bandă rulantă.

Ce vrea să spună autorul

Ideea este simplă: Fii original! Chiar dacă ești împotriva curentului, ai mai multe șanse de a te face observat dacă vii cu ceva nou. Autenticitatea este un lucru pe care îl văd tot mai rar, iar asta cred că se datorează nu doar fenomenului de spirală a tăcerii, dar și a dorinței ridicole de a sta în umbra cuiva, că poate dacă nu curge, picură.

Eu personal vroiam defapt

Tu ar cam trebui să faci cunoștință cu un DOOM. Pe lângă faptul că vorbești numai despre tine, nici nu știi să scrii, dar insiști să o faci.

Spuf! Ești blogger peste noapte

Așa că îți deschizi blog, îți iei domeniu, apoi începi să postezi articole jenante. Faci review-uri la produse de care n-ai auzit/n-ai folosit, mergi la tot felul de eventuri extrem de prost organizate,despre care ai însă numai cuvinte de laudă. Te duci și la seminarii despre social media, dar tot nu înțelegi nimic, așa că îți faci un selfie la panoul sponsorilor.

Ce vrea să spună autorul (da, din nou)

  1. Observă-i pe cei din jurul, citește articole din sfera ta de interes. Înțelege tendințele, adapteză-te la ele, dar adu pe cât poți un plus de valoare.
  2. Nu îți mai vine sufletul pentru a colabora cu toate brandurile din lumea asta. Cititorii tăi, ăia de crezi tu că te invidează că ai primit un sticker cu un logo, or să se sature de tine și de articolele tale poleite.
  3. Nu mai copia! Dacă un influencer are succes cu un anumit tip de materiale, exprimare, nu trebuie să îi adopți tactica. Acest lucru se va observa de la o poștă, iar tu vei fi privit cu ochi nu tocmai buni.
  4.  Nu mai posta articole cu teme care sunt pe val, pentru că nu reușești să faci o agendă a presei, ci să vii cu materiale pe o piață suprasaturată.
  5. Scrie asumat. De altfel, atunci când greșești, recunoaște. Învăță să ai o comunicare cât mai transparentă și sinceră.
  6. Scrie corect gramatic. E de bun simț.
  7. Fii relevant pentru publicul tău!

În plus, serios acum, de ce n-ai vrea să fii original, ci doar o altă replică?

 

*Acest articol face parte din seria 30 Days Challenge.

One thought on “De ce nu vrei să fii original?”

  1. Pingback: Ce mă inspira

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *