E destul de clar că de la presă la companii, toate s-au mutat în social media. Astfel, dacă vrei să fii cât mai vizibil și mesajul tău, indiferent de formă, să ajungă la publicul țintă, va trebui să ții cont de anumite noțiuni, pentru că lucrurile nu vor veni de la sine.

Eu una, recunosc că mereu sunt în căutare de cursuri și traininguri care să mă ajute să înțeleg cât mai bine mediul online, astfel încât să profit la capacitate maximă de tot ce are acesta de oferit. Am găsit până acum diverse bloguri care conțineau câteva informații utile pe această nișă, însă nu era nimic structurat.

Dar, recent, din căutare în căutare, am descoperit site-ul Buffer.com. Ce-mi place foarte tare este că, în urma unui subscribe, primești zilnic, în funcție de preferințele și interesele tale, scurte lecții, pe perioada unei săptămâni.

Ideea mi se pare inedită și foarte practică, pentru că vei ajunge ca în decursul a șapte zile să capeți anumite cunoștințe. De altfel, cum scriam și mai sus, ai mai multe variante de cursuri din care poți alege, printre care: HTML/CSS, Twitter Tips, Social Media 101 etc.

Ca un mic preview, la cursul Social Media 101 vei învăța:

  1. How to choose a social network
  2. How to customize your social media profile
  3. Establishing a voice and tone for your social media posts
  4. The ideal time and frequency to post on social media
  5. Social media analytics
  6. How to schedule, engage, and listen on social media
  7. A free social media marketing kit

De altfel, dacă te mai învârți puțin pe site, vei descoperi că există tooluri care își calculează, în funcție de zonă, perioada cea mai bună pentru o postare pe Facebook, Twitter sau Linkedin.

De asemenea, încă o chestie grozavă este aceea că îți poți conecta conturile de social media la Buffer, alegi mesajul pe care vrei să-l share-uiești, iar platforma îți va programa automat mesajul la ora cea mai bună. Astfel, îți vei organiza cât mai bine planul de postări și vei salva și timp.

Dacă îți surâde ideea, poți arunca un ochi aici. Iar dacă ai alte tipsuri la fel de interesante, aștept cu interes sugestii.

PS: poți adăuga Buffer și ca extensie în Chrome.

0 thoughts on “Buffer: cursuri basic de social media”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *