În urmă cu an am citit Wild, cartea lui Cheryl Strayed. Pe atunci nu știam foarte multe despre autoare, însă până la finalul romanului ei biografic, deja o urmăream cam pe toate rețelele sociale.

Mi-a plăcut mult de Cheryl pentru că, spre deosebire de mulți scriitori, are curajul să fie autentică și își asumă asta. Iar pentru mine, na, chestia cu sinceritatea reprezintă o bilă albă.

Așadar, atunci când am văzut că cei de la Publica urmează să lanseze o colecție cu citatele lui C. Strayed, chiar am fost curioasă să văd despre ce e vorba.

_dsc0243

Curaj cât trebuie

Cărțulia, care-ți încape lejer și-n cel mai mic buzunar al genții, îți dă un boost de încredere în forțele proprii și te ajută să fii mai îngăduitor atât cu tine, cât și cu cei din jur.

Firește, peste unele citate poți să treci ca vântul, peste alte poți să mai stăruiești nițel. Și e normal, că nu au cum să te atingă toate cuvintele.

SALUT, FRICĂ. Mulțumesc că ești aici.

Tu îmi demonstrezi că fac ce trebuie să fac.

Oricum, ca o părere personală, dacă n-aș fi citit Wild, probabil că nu aș fi apreciat la fel de mult citatele lui Strayed. Însă, știindu-i experiența i-am admirat pagină cu pagină curajul de a renunța, a se aventura, a se ierta și înțeleg cumva altfel această colecție de gânduri.

Mergi pe jos.

Există o mulțime de lucruri pe care

nu le poți identifica la viteză maximă.

Giveaway

De câteva luni tot reflectez la treaba asta: Cărțile sunt făcute să circule. Așa că, m-am gândit ca o parte din cărțile din biblioteca personală ar trebui să circule mai departe, spre alte minți curioase.

Prin urmare, am hotărât să creez un album pe Facebook, Citesc și dau mai departe, în care să pun periodic câte un titlu, iar cei care și-l doresc să îmi spună. Ulterior, în funcție de răspunsurile primite,  voi alege un cititor și-i voi trimite respectiva carte prin poștă.

Iar astea fiind zise, te aștept pe Facebook să-mi scrii dacă ți-ar plăcea să răsfoiești noua cărțulie a lui Cheryl Strayed, Curaj cât trebuie,  apărută recent la editura Publica. 

Danke! <3