Am scris acum ceva vreme primul material despre modalitățile prin care poți obține cărți gratuite. Astfel, dacă ești cititor feroce și vrei să îți umpli biblioteca fără a cheltui sume colosale, află că există tot felul de giumbușlucuri (nimic ilegal, promit) prin care poți intra în posesia volumelor dorite.

Participă la concursuri

Există numeroase site-uri și bloguri culturale care organizează permanent concursuri cu premii în cărți. Fie că este vorba de alegerea câștigătorilor random sau prin jurizare, încearcă să participi la orice își face cu ochiul. Nu poți știi niciodată de unde sare iepurele, corect?

Un concurs fain găsești chiar aici, așa că, dă-i bătaie cu scrisul.

Fă schimb de cărți

Poți aduce titluri noi pe rafturile bibliotecii tale făcând schimb de cărți. Fie că faci asta cu prietenii, fie că interacționezi cu alți pasionați de citit pe rețelele sociale, acesta este un mod foarte eficient de a te alege cu romanul acela pe care ți-l doreai de mult, însă n-ai avut șansa de a-l achiziționa până acum.

Oferă-te să faci corectură

Dacă stăpânești foarte bine gramatica limbii române, atunci poți aduce asta în avantajul tău. Urmărește scriitori debutanți sau potențialii scriitori și oferă-te să le corectezi tu manuscrisul.

În felul acesta nu ai decât de câștigat. Atragi în jurul tău oameni pasionați de cuvinte și..ah,da, te alegi cu cartea după ce aceasta este publicată. Iar daca nu vorbim aici de un win win situation, atunci să-mi spui tu mie #aragazcupatruochi.

Cărțile…electronice

No, în final, nu puteam să exclud Ebook-urile. Chiar dacă nu mai vorbim de un format fizic al cărților, nu putem însă să pierdem din vedere ceea e ce mult mai important, conținutul.

Așadar, nu mai are rost de să spun că există atâtea site-uri de unde poți downloada titluri clasice, dar si volume contemporane, fără a da vreun leu din buzunar. Exact, e moca, e pe degeaba. Pomană, îți zic eu. Și partea tare e că nici nu ești obligat să ai vreun E-reader, pentru că poți citi și de pe smartphone sau chiar laptop ori tabletă.

Prin urmare, modalități de a obține cărți gratuite, sunt. Nu rămâne decât să alegi varianta care ți se potrivește mai bine. Iar dacă ai idei noi despre cum îți poți imbogăți biblioteca, aștept cu interes comentariul tău.

No, până atunci, Carpe Librum !

6 thoughts on “Cum să obții cărți gratuite (Part II)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *