ce5f84a42d521ae23d813035fd572907

În rarele momente în care îmi tolănesc oscioarele pe canapea și deschid televizorul în căutarea unui film sau o emisiune faină, dau inevitabil peste reclame. Nu pot să zic că mă deranjează, pentru că am prins obiceiul încă de când studiam Publicitate în facultate să privesc dincolo de imagine și să analizez și alte aspecte.

Astfel, ca orice amator de Apropo Tv și ca orice persoană care a citit amuzată cartea lui F. Beigbeder, 19, 99 lei (și nu doar atât, dar nu vreau să torn aici toată bibliografia de la cursuri), privesc cu drag spoturile, doar că…

Doar că sunt puține ocaziile în care văd vreunul care să îmi transmită ceva. Na, nu dau vina pe publicitari numaidecât, pentru că înțeleg uneori că și clienții pot fi dificili și chiar dacă tu ai o mega idee, aceștia nu vor fi de acord din diferite motive, care, să recunoaștem, uneori implică și bugetul. Însă, știu că se pot ajunge și la compromisuri, astfel încât campania publicitară chiar să producă buzz, așa cum ne place nouă astora din social media să spunem.

Deci cum să faci o campanie mișto?

Păi, unu la mână, trebuie ca publicitarul să fie unul nebun sau hai să-i zicem îndrăzneț, iar clientul să-i dea mână liberă (ori, în cazurile fericite, să fie la fel de dus pe coclauri).

Apoi, după ce toate ideile mișto sunt așternute pe foaie, trebuie ca înainte de a fi aprobate să se vadă dacă sunt fezabile. Pentru că, degeabă vrei tu, tati, să o filmezi din spațiu dacă nu ai buget. Însă poți face ceva mai limitat, cu o dronă sa zicem…Anyways, ai înțeles unde bat.

De asemenea, nu trebuie să uiți de publicul tău țintă și de modurile în care difuzezi reclama (outdor, radio etc ).

Cine spune că nu poți avea o surpriză în lift, într-o dimineață ca oricare alta?

Un  exemplu recent de campanie mișto vine chiar de la cei care s-au ocupat de lansarea noului Beck’s Gold. No, privește numai clipul de acilișea pentru un vibe bun.

Deci, ce au făcut băieții ăștia? Au făcut o super aplicație pe Facebook, Cine spune că, unde provoacă consumatorii (majori, da?) de bere să iasă din bârlog și zona lor de confort.

Prin sloganul „Think fresh”, oameni sunt îndemnați să se lase duși de val și să exploreze lucruri care până azi nu prea le îndrăzneau. Cam așa cum ai văzut în video-ul de mai sus, adică.  Păi, chiar așa…cine spune că nu poți avea o surpriză în lift, într-o dimineață ca oricare alta?

De ce campania Beck’s Gold e una mișto?

Campania de față e una mișto pentru că se adresează unui public țintă bine stabilit. De altfel, a fost ales foarte bine și canalul de promovarea, adică rețeaua de socializare de care suntem cu toți atât de dependenți.

Printre altele, textul e foarte catchy. Astfel, te provoacă să uiți de rutină și să te bucuri de lucrurile mai …altfel.

Pe scurt, aș caracteriza campania Beck’s Gold în numai trei cuvinte:

  1. Interactivă
  2. Catchy
  3. Diferită (în cel mai bun sens posibil)

No…și acum unde ați pus berea aia, că mi s-o făcut sete.

4aba78ccfed23426ffa31b82cdf9fbf6

0 thoughts on “Cum să faci o campanie mișto”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *