Nu știu cum se face, dar nu am fost niciodată o mare fană a poeziilor. De fapt, nu prea m-am intersectat cu acestea, ci mai mult cu proza. Dacă stau să mă gândesc cred că îmi ajung degetele de la ambele mâini ca să pot enumera cărțile cu poeme pe care le-am dus până la capăt și…degetul mic și inelarul îmi rămân fără titluri.

Totuși, când eram mică am dat gata un ditamai volumul de romanțe scrise de Minulescu și chiar m-a surprins ușurința cu care am citit cele câteva sute de pagini. Apoi, de abia peste alți mulți ani, am descoperit întâmplător o cărțulie cu poezii de-a lui Marin Sorescu ce mi-au mers  direct la inimă.

diana solomon marin sorescu

Analizând puțin la rece realizez că singura formă de poezie pe care am consumat-o constant a fost cea pusă pe beaturi. Rapp, reggae, jazz… indiferent de subgenul muzical, am agreat altfel versurile cu fundal sonor. Și cred că nu sunt singura. De fapt, ascultă puțin piesa asta de la Akua Naru și spune-mi dacă ar fi avut același efect dacă ai fi citit versurile de pe o coală albă.

Totuși, cu toate că sunt pe lângă subiect atunci când vine vorba de poezii, nu am putut să ignor ceea ce scria Iv cel Naiv (și nici ilustrațiile lui Vali Petridean). Așadar, am răsfoit pe îndelete câteva dintre cărțile publicate de acesta la literatura Vellant și n-am putut să nu remarc simbioza plăcută dintre candoarea versului liber și mesajul simplu, dar cu atât de multe semnificații pentru fiecare cititor în parte.

UibescVersez, Nesfârșesc, toate aceste cărți delicate mi-au trecut prin fața ochilor și nu m-au lăsat nicio clipă indiferentă. Ba mai mult, ori de câte ori am avut ocazia l-am ascultat pe autorul poezilor live la radio sau am citit articole despre el, pentru că m-a fascinat atât aerul misterios pe care anonimatul i-l dă, dar și faptul că a readus în atenția publică poezia.

diana solomon carturesti

Cartea săruturilor + Concurs

În urmă cu doar câteva zile a avut lansarea unui alt volum simpatic de poezii semnate de Iv, Cartea Săruturilor. Îți spun asta pentru că în cazul în care nu ai cumpărat-o încă, există șanse foarte mari să o câștigi dacă participi la concursul desfășurat de carturesti.ro.

Mecanismul de desfășurare

Dacă îți place să citești poezie de iubire sau doar câte un vers simpatic și naiv despre săruturi și îndrăgostiți trebuie să:

 • lași un comentariu pe blog în care să spui care este poezia ta de dragoste preferată
 • în perioada 20 mai- 1 iunie
 • și ai șansa să câștigi unul dintre cele 10 volume din Cartea Săruturilor cu autograful lui Iv
 • de asemenea, scrie o adresă de mail valabilă pentru ca în cazul în care câștigi, să poți fi contact de un membru al echipei Cărturești.

Așadar, te înscrii? 🙂

 

6 thoughts on “Cum poți câștiga o carte a săruturilor naive”

 1. Iubesc poezia ,in special cea de dragoste si chiar daca e contrar reguamentului prefer sa va scriu aici o poezie dedicata iubirii mele (care cred ca e cea mai frumoasa poezie pentru ca e traita maxim si intens).

  Iti multumesc

  Iti multumesc ca m-ai ales
  Si vietii mele si dat sens,
  Iti multumesc ca ma iubesti
  Ca ma rasfeti si ma-ndragesti,
  Iti multumesc ca ma saruti
  Ma-mbratisezi si ma alinti,
  Iti multumesc ca ma-ntelegi
  Si taci cand eu vorbesc prea mult.
  Iti multumesc ca doar eu sunt
  In a ta inima si-n gand,
  Iti multumesc si de-as putea,
  O vesnicie as zice asa:
  ,,Iti multumesc,esti viata mea!”

  1. Elena, mulțumesc că ai împărtășit cu noi poezia ta și îți sugerez să intri și pe blogul Cărturești și să participi la concurs. În felul acesta vei avea șansa să câștigi o frumoasă cărțulie cu poezii pentru inimi. Mult succes! ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *