Dacă sunteți pasionați de cărți, vizual și Instagram e clar că trebuie să știți tot ce se întâmplă în comunitatea bookstagrammerilor. Spre exemplu, zilele trecute Okian a dat drumul la un challenge de creativitate unde personajul central este- waaaait for it- drum rolls- Cartea!

Mai exact, Librăria Okian a organizat pe Instagram un concurs în care a provocat bookaholicii să facă fotografii cu cărțile într-un context armonios. Iar aici, fiecare a interepretat după bunul plac cerințele.

Ce am observat

Există o mulțime de persoane care, fără să aibă studii de fotografie sau ceva related, au urcat niște imagini geniale. Adică exact tipul ăla de fotografie care te inspiră și îți dă un feeling bun. Prin urmare, nici n-aș vrea să fiu în pielea celor care vor avea de ales doar trei câștigători. Ca să te conving, îți las aici câteva dintre preferatele mele:

Ce aș face mai departe în calitate de organizator

Pentru că există extrem de multe fotografii bune, cel mai probabil aș acorda și premii secundare. De altfel, aș face un top 10/ top 15 imagini cu cărți și le-aș promova și pe Facebook, nu doar pe Insta, menționând autorii.

Ce aș face în calitate de reprezentant al altor librării/edituri

Pentru că mi se pare firesc să îți cunoști concurența, aș urmări toate imaginile postate pe perioada concursului derulat de Okian. Apoi, după ce s-ar termina toată „gălăgia”, aș lua legătura cu persoanele ale căror postări mi s-au părut cele mai bune și le-a da timp de o săptămână contul editurii/librărăriei pentru a urca fotografii creative cu cărți.

Cum ar fi asta? Păi, ca social media manager, îți iei de o grijă cu postările. Tot ce trebuie să faci este să urmărești ca persoana care are grijă de cont în săptămâna respectivă să respecte planul pe care e musai să-l stabilești de la bun început.

Și uite așa, timp de câteva luni, tot faci schimb de roluri cu oameni creativi și pasionați de lectură. Plus, vorbim de un win-win situation. Brandul tău are o identitate vizuală bine pusă la punct, iar bookstagrammeri se bucură de notorietate, își pun astfel o cărămidă la CV și pot beneficia de cărți sau vouchere la respectiva editură/librărie. Nu vorbesc de bani, la noi încă nu se pune problema de așa ceva, din păcate.

Așadar, iată că un concurs derulat pe Instagram de o librărie poate aduce oportunități pentru mai multă lume. Prin urmare, trebuie să stai geană pe tot ce mișcă în nișa ta. Cel puțin așa văd eu lucrurile.

În încheiere, pentru că am început să recunosc bookstagrammeri de la noi (ceea ce mă bucură, deoarece se formează o cumunitate simpatică de cool nerds), trebuie să îți mai arăt și contul Ioanei Bîrdu.

Pentru că este de o modestie rară și nu a participat la provocarea celor de la Okian, cu toate că are multe șanse să câștige, o să îți prezint aici doar câteva din fotografiile realizate de ea în cadrul proiectului „Oameni și cărți”. Și după ce termini cu partea de vizual, vei vedea că și pe partea de content e la fel de creativă. Te poți convinge dacă îi citești blogul Povești din Sertar.

 

*Acest articol face parte din seria 30 Days Challenge.

5 thoughts on “Cum poate deveni un concurs pentru bookstagrammeri o oportunitate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *