E pentru prima oară când particip la Webstock ca blogger acreditat. Prin urmare, nu am avut cum să fac o comparație cu evenimentele din anii anteriori, însă pot spune că organizarea de anul acesta, de la speakeri, până la sponsori, a fost foarte bine gândită, ceea ce denotă din start profesionism.

Ce s-a discutat la Webstock 2015

Pe lângă prezentările de dimineață ale Game Changerilor, în care reprezentanți de la Enel și Vodafone au vorbit despre avantajele tehnologiei și cum aceasta poate salva vieți, ori poate fi folosită în campanii frumoase fie de încurajare, fie în procese de observare a oamenilor în habitatul lor natural (iar aici a avut foarte multe de povestit fotograful Dragoș Lumpan, care discutat despre proiectul Ultima transhumanță), au fost și multe micro conferințe pe teme ca: Working with Brands, Video Blogging, Social Media Strategy, Social Media Career.

De asemenea, sportivi și antreprenori au discutat despre cum poți face de fiecare dată o schimbare pozitivă atât în viața ta, cât și a celorlalți. Iar discursul lor a fost ca o trezire la realitate pentru cei ce au avut urechi să asculte și timp să lase deoparte pentru cinci minute selfie-urile și haștagurile.

Cum au funcționat rețelele sociale și marketingul la Webstock 2015

Manafu și Chinezu au fost moderatorii Webstock 2015, și au reușit să țină întreaga gașcă social media unită și atentă la discuții. De asemenea, au știut să-i informeze constat pe partipanți despre toate activările sponsorilor ce aveau loc atunci.

O chestie interesantă, aplicația Zoniz, pe care am folosit-o pentru prima oară, îți arăta toate promoțiile ce se desfășurau, alături de indicațiile specifice fiecărui concurs organizat. Astfel, toate informațiile au fost foarte bine structurate, într-un singur loc, ceea ce înseamnă o mare bilă albă pentru organizatori.

De altfel, pe Twitter se posta constat câte-un mesaj, atât din partea celor de la Webstock, cât și a participanților. Personal, cele mai elocvente și pe subiect tweeturi, au fost cele ale Andrei Nicula și ale lui Cristian Florea. De asemenea, pentru că a trebuit să plec mai devreme și n-am apucat să rămân la micro conferințe, unde se discuta mai aplicat despre social media, de la Andra am aflat primele vești interesante și, mai ales, câștigătorii categoriilor Webstock.

În plus de asta, tot evenimentul s-a putut vedea și live. Astfel, dacă au fost oameni ce n-au putut ajunge la conferință, putea urmări evenimentul și de acasă.

În curând toți câștigătorii vor putea fi văzuți și pe site-ul Webstock, atunci când lista va fi actualizată. Însă cei care au urmărit Facebook-ul și Twitter, în special hashtagul #webstockro, au aflat deja clasamentele.

Una peste alta, Webstock 2015 a fost o reușită, din punctul meu de vedere. Iar pe lângă networking, cei care participă au avut șansa de a afla în avans informații faine despre social media. Apropo de asta, știați că în curând Facebook-ul va avea opțiunea de a-ți pune la poza de profil un video/gif de 7 secunde? Yep, #harrypotter hits again.

4 thoughts on “Cum a fost la Webstock 2015”

  1. Pingback: Post-Webstock 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *