Atunci când ești pe barba ta începutul poate fi dificil. Eu una știu că atunci când m-am hotărât că vreau să fiu freelancer pe social media, colaborările n-au venit de la sine. Și cum erau să vină, de altfel? Că nu e ca și cum aveam vreun fel de experiență. Ce să mai zic de un portofoliu.

De abia peste un an de muncă am reușit să-mi găsesc locul și pe ici pe colo începeau să-mi bată niște oameni în geam cu câte o propunere de proiect. Iar treaba asta m-a bucurat atât de mult, încât mi-am promis că atunci când voi mai găsi omuleți care sunt buni pe ceea ce fac și sunt cu adevărat pasionați, însă n-au deschidere pe nișa care-i interesează, am să-i ajut cum pot.

Și cum eu mi-am obținut mare parte din colaborări datorită expunerii pe rețelele sociale (adică am postat poze porno cu Iancu pe Instagram, ofc), mă gândesc că pot să-i ajut la fel pe cei care-mi sunt dragi de nu mai pot. Apropo, mulțumesc Cristiana.

1

Irina este primul exemplu de astfel de om care-mi vine în minte. Ea scrie de câteva luni pe Coffentropy.com și face totodată niște ilustrații uber cute. Ca să nu mai zic în ce stil pimpuiește fotografiile. Apropo de asta, luna trecută a avut un challenge de vreo 30 de zile în care a făcut niște nebunii cu pozele oamenilor.

Dacă nu mă crezi, caută hashtagul #coffentropyme și ai să te convingi.

Oricum, în mare, o găsești pe Instagram. Și pe ea, și pe Poca– cea mai drăguță cățelușă. Și tot acolo poți vedea că Irina se pricepe la:

01| fotografie de produs

02| ilustrarea stărilor

View this post on Instagram

Happy Friday! 🙂

A post shared by Irina Rusu (@coffentropy) on

03| a face roșiile să fie kinky

04| a face bureții să se lupte între ei

05| a țese frumos pe lângă cărți

06| a o face pe Poca ren

+ câte și mai câte

Deși nu are (încă) un portofoliu, îți zic eu că a câștigat recent un concurs organizat de Moleskine cu ilustrația asta, iar în urmă cu ceva luni a ocupat un onest loc 3 la un photo challenge organizat de librăria Okian pe Instagram.

Ce vreau să zic cu asta?

Dacă ești un brand nou care are nevoie de logo, de ilustrații pentru un produs, o editură care caută un ilustrator smart și funny sau pur și simplu vrei content vizual fain pentru social media similar cu ce ai văzut mai sus, apelează cu încredere la Coffentropy. Găsești datele ei de contact pe blogul personal. Adică aici.

Iar dacă ei nevoie de o echipă funky de copy/art, să știi că noi suntem deschise colaborărilor pe sistem remote și facem treabă faină împreună. Just sayin.