Pasiunea pentru benzile desenate a venit destul de târziu, însă odată ce am început să răsfoiesc câteva reviste de gen și să urmăresc animațiile făcute după scripturi făcute de ilustratori de BD a fost destul de clar că biblioteca mea va avea un raft dedicat.

Așadar, în primii ani de facultate citeam adesea comicsuri de pe tabletă și căutam cu nesaț prin librării benzi desenate. Însă în Constanța acest fenomen nu prea a prins atunci, prin urmare nu exista o piață. Știu că îmi comandam totuși reviste de pe niște site-uri, iar preferata mea de pe atunci era Comics. Prin intermediul acelei reviste am început să urmăresc munca ilustratorilor de la noi, pornind cu Octav Ungureanu și continuând cu Xenia Pamfil sau Alexandru Talamba.

Treptat, au început să se organizeze și la noi mici festivaluri, dar nu cu aceeași amploare și impact precum erau cele din Bucureșri sau din restul țării. Ba mai mult, pe lângă aceste evenimente, au fost lansate și titluri dedicate BDului românesc. Deci, da, lucrurile erau îmbucurătoare pentru mine și restul de geeks.

Cu toate că au trecut ceva ani de la primele mele comicsuri și romane grafice citite și cumpărate (printre care MAUS, Elabuga sau Persepolis pe care le recomand chiar și azi ca lectură obligatorie), atunci când am auzit vestea că se va deschide Cărturești Fandom am chițăit puțin, așa, ca pentru mine. Iar ori de câte ori observ că cei de la carturesti.ro au câte un concurs fain, nu pot să nu zic mai departe. Mai ales când e vorba de BD-uri.

Așadar, concurs!

comiccon_premiu

Dacă ești pasionat de comics și te-ar tenta una dintre cele trei goodie bags puse la bătaie de Cărturești nu trebuie decât să:

Deadline-ul e vineri, până în ora 13:00, iar în aceeași zi sunt anunțati câștigătorii aleși prin random.org.

Baftă!

2 thoughts on “Concurs pentru iubitorii de comics”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *