Dacă ești pasionat de proză scurtă, îți poți încerca talentul într-un concurs pe tema „Peregrinări”. Ca date tehnice, acesta este organizat de centrul de promovare „Itaca”- Dublin în parteneriat cu Grupul Media Singur.

Ce trebuie să știi despre concurs

În primul rând, subiectul pe care îl abordezi este la libera alegere. Însă va trebui să nu depășești cinci pagini de word, format A4, și să folosești fontul stas Times New Roman, caractere de 12, cu spațiere la un rând. Un must ar fi diacriticele, pentru că textul va fi redactat în limba română.

De asemenea, textul nu trebuie să mai fi fost publicat pe undeva, fie print sau online.

Alte informații

Pentru a putea participa trebuie să ai măcar 14 ani împliniți, iar data limită pentru înscierea materialului este 15 noiembrie, urmând ca lista câștigătorilor să fie afișată pe 1 decembrie, iar premiile să fie primite în ianuarie 2016.

Deși nu e vorba de vreun câștig material care să-ți ia ochii (cărți cu autograf din partea membrilor juriului, publicarea textului într-un număr al revistei Itaca etc), consider că poate fi un bun exercițiu pentru oricine cu aspirații scriitoricești.

De asemenea îmi poți lasă un mesaj, în secțiunea de comentarii, în care să-mi spui cum ți se pare concursul de proză scurtă și dacă te tentează să participi.

Până una alta, informații în detaliu poți afla aici. Multă baftă!

typewriter-for-blog

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *