Atunci când am un blocaj și nu pot sub niciun chip sa scriu ceva sau, mai rău, să fac o fotografie care să mă mulțumească, iau o pauză de la taskurile mele și îmi arunc privirea spre lucrurile care mă inspiră.

Astfel, fie că este vorba de texte foarte bune sau imagini care au la quelque chose, reușesc după nici jumătate de oră să adun nenumărate idei doar urmărind anumite resurse pe care mi le-am catalogat pe domenii diferite de activitate. Și am așa:

Bloguri

Nu urmăresc foarte multe bloguri pentru că nu îmi place felul în care acestea arată și nici nu mă dau în vânt după modul în care persoanele respective scriu. De la limbajul sărăcăcios și până la greșelile gramaticale cu nemiluita, ce văd în blogosfera de la noi mă cam deprimă. De fapt, am și scris un text aluziv acum câteva zile cu privire la acest aspect.

În altă ordine de idei, iată care sunt persoanele care știu să facă frumos.

Liana Popa

diana solomon inspiratie
Pe lângă faptul că are un stil impecabil, vine  de fiecare dată cu ceva atât de șmecher pe partea de creație că rămân mereu „Moamaă, frățiiiică! Cum a fost asta!” (Da, s-ar putea să te mire că nu scriu mereu așa cum vorbesc, pentru că ăsta nu e blogul unei puștoaice dintr-un cartier din Năvodari. Deși eu sunt crescută într-un cartier din Navodari, evident.) Moving on.

Liana mă inspiră prin simplitatea ținutelor, care au mereu o zonă de impact, prin stilul curat și celebra ei filosofie de #câte5. De altfel, l-ați văzut pe Igor?

aveti-si-pe-roz1

Diana Dragne

diana solomon inspiratie

Diana este mai adorabilă decât un cupcake și mai simpatică decât vata roz pe băț. Ea scrie atât de drăgălaș încât îți face imediat ziua mai bună. În plus, din mâna ei ies tot felul de lucruri, de la perne și jucării, până la ilustrații demne de o galerie a lor. De altfel, nu se dă înlături nici de la gătit și nu de puține ori am furat câteva idei de bunătățuri de la ea. Asta ca să nu mai spun de fotografiile frumoase pe care le realizeză și pe care le găsești atât pe blog, cât și pe Instagram.

Apropo, îți amintești de Gămălie? Ei, bine, Diana este creatoarea acestei pisi-perne sau perică (pernă+pisică, ok? ok!)

_DSC2145

Daria Pătrunjel

diana solomon inspiratie

Am descoperit-o întâmplător pe Instagram, iar de curând am început să-i citesc blogul. Să îți povestesesc cum în prima zi am petrecut câteva ore bune citind absolut tot ce-a scris și admirându-i toate fotografiile și ținutele geniale? Păi, tocmai și-am zis…E incredibil cât de mult pune accentul pe vizual și ce simț al esteticii are. Nu știu de tine, dar eu una sunt cucerită.

Cătălina Bucur

diana solomon inspirație

Nu citesc bloguri de food, pentru că, la fel ca și celelalte, sunt foarte prost scrise, plictisitoare și cu multe dulcegării. Însă, de când m-am aflat în postura de a-mi pregăti singură mâncarea, am dat de Mazilique și Chicineta, care sunt autentice și mă fac să râd de fiecare dată (cred că persoanele din spatele acestor nume nu mai au nevoie de vreo prezentare). La fel stă treabă și cu Ana Naie de la easypeasy.ro. De fapt, pentru ele am și participat la Food Bloggers Conference anul trecut.

Însă, pe lângă cele trei care-mi sunt tare dragi, am dat întâmplător de Cătălina Bucur. Ea are un blog  colorat, iar aici nu mă refer doar la fotografii (pe care ea le face, apropo), ci și la limbaj. Așadar, o citesc cu drag, pentru că e „pe bune”, ceea ce nu pot spune despre restul drăguțelor cu blog. Pabum tsss!

Sânziana Pop

diana solomon inspiratie

Ca pe mai toate persoanele cu o pasiune către artele vizuale, de Sânziana am aflat tot de pe Instagram. Mai apoi, am intrat pe site-ul ei unde, nu doar că are tot felul de minunății create de ea și pe care le găsești în shop, ci vei da și peste articole care îți vor da inspirație cu sacul.

Fie că e vorba de design interior, modă, travel sau localuri deosebite, Sânziana reușește să fie un curator al bunul gust și al minimalismului industrial, stil care e atât de aproape de sufletul meu.

Ilustrații

Despre cât de mult țin de contentul vizual, cred că am scris de te-am plictisit. Ca să nu mai vorbesc de ilustrații. Cert e că mă relaxează să privesc tot ce e frumos și mă inspiră tot ce văd. Acum, n-o sa te umplu de desene, dar îți voi zice două resurse pe care le folosesc atunci când sunt în căutare de frumos: Colorhood și  Artisticmoods.

ikyujhgtrfd

ujhyngbfd

De altfel, trebuie să arunci un ochi și pe  papurrproject.ro. Se întâmplă numai minunății pe acolo. Garantez.

diana solomon inspiratie

Cărți

Cine ar fi zis, huh? Cert e că mi-e greu să aleg un anumit titlu care mă inspiră, pentru că adevărul e că atunci când sunt în pană de idei și fac o pauză de câteva ore în care citesc, BAM! se învârt toate rotițele din creier și sunt iar creativă.

carti diana solomon

Pe Instagram am creat un tag cu #dianasbooks, așadar, dacă ești curios de titlurile care-mi trec prin mână, le găsești acolo. De altfel, mai sunt și recenziile din categoria Book Related.

Cu toate că n-am mai făcut de multă vreme vreun rezumat al unei cărți, de săptămâna viitoare lucrurile se vor schimba. Aseară am citit Brief și trebuie musai să scriu câteva cuvinte despre, pentru că e una dintre acele cărți pe care nu o lași din mână până n-o termini. Așadar, tocmai ai aflat și cum mi-am petrecut seara de vineri. Yeey!

Iar pentru că acum ceva vreme mă apucasem de colecționat citate, te las aici cu câteva dintre ele. Poate te inspiră pe tine, cine știe…

12342519_144669499233132_1571819867188321664_n

12391280_144664855900263_1404058704725156880_n

*Acest articol face parte din seria 30 Days Challenge.

4 thoughts on “Ce mă inspiră”

  1. Ioooi, so much nice stuff! Am bifat aproape tot din lista ta 🙂 Pe Cătălina Bucur nu o știam, dar am descoperit-o acum, așa că mulțumesc! Și am mai dat niște follow-uri pe Instagram, pentru că e mai aerisit decât Facebook-ul și văd mai bine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *