Brandul QI Cosmetics este pe pe piață încă din anul 2014, dar eu m-am intersectat cu acesta abia recent. Cu toate acestea, am încercat să mă pun la curent cu produsele pe care acesta le are în portofoliu și să înțeleg dincolo de partea de business și care sunt valorile pe care QI Cosmetics le promovează.

Am înțeles că produsele de îngrijire sunt 100% naturale și vegane. De asemenea, acestea sunt atestate ECOCERT, prin urmare nu vei găsi în niciun produs parabeni, pesticide, coloranți artificiali sau arome sintetice. De altfel, dacă ai cât de cât nasul format îți dai seama de acest lucru de îndată ce deschizi orice recipient. Însă, pentru siguranța ta e indicat să verifici de fiecare dată lista de ingrediente și să nu te încrezi niciodată în etichetele colorate pe care este scris BIO, ORGANIC sau NATURAL. Dar ajung și la partea asta mai încolo.

diana solomon qi cosmetics

Din gama variată a acestui brand am avut curiozitatea să testez scruburile. Ce-i drept, în afară de câteva loțiuni cu particule abrazive sau un gel de duș gomant, nu am folosit în adevăratul sens un scrub pentru ten sau corp. De aici și interesul meu.

Citrus Fresh Sugar Scrub

diana solomon qi cosmetics

Acest scrub are textura unguentului de gălbenele, cu mențiunea că are în compoziție zahăr organic, ce ajută la îndepărtarea celulelor moarte, având totodată rol hidratant. Legat de zahar, am mai folosit în trecut pentru gomaj facial, amestecat cu câteva linguri de apă și rezultul chiar e destul de surpinzător. Deci, poți încerca și versiunea asta acasă, când ești mai low budget. Moving on…

Printre ingredientele scrubului de la QI Cosmetics se numără uleiul de cocos, uleiul de grepfruit sau uleiul de semințe de struguri, dar și ceara de albine, al cărei miros predomină, alături de parfumul de citrice. Rezultatul? Păi, odată folosit acest produs (înainte de baie sau duș), îți vei simți pielea mult mai hidratată și luminoasă. În plus, particulele de zahăr, deși abrazive, vor contribui la masajul profund al pielii. Așadar, te vei simți destul de relaxată după. Pe scurt, e un mic răsfăț ca la spa, doar că ești la tine acasă. So bonus points for that.

Enzyme Face Scrub

diana solomon qi cosmetics

Deși am fost tentată să cred că scrubul de față va mirosi a ananas sau caise citind eticheta, ei bine, n-a fost așa. Iar diferența o face un anumit termen cheie- ENZIMATIC. Așadar, e vorba de enzimele din aceste fructe care au rol antioxidant și detoxifiant. Astfel, folosirea unui gomaj enzimatic pentru ten va contribui la îndepărtarea celulelor moarte și va rezulta astfel o piele mult mai luminoasă. Și nu zic asta doar pentru că am citit articole and stuff despre, ci pentru că am testat produsul.

Iar dacă tot am pomenit de miros, scrubul are o notă ușor mentolată (pentru că menta se regăsește printre ingrediente) și foarte fresh.

Partea faină la acest produs este că are un triplu rol- poate fi folosit drept mască vitaminizantă, scrub enzimatic sau exfoliant, pentru că îți curăță blând pielea. De menționat însă că nu trebuie făcut abuz, ci o utilizare de maximum trei ori pe săptămână este  mai mult decât suficientă. Iar din câte știu treaba asta e valabilă în general cam la toate scruburile.

Oricum, atât pe site-ul QI Cosmetics, cât și pe ambalajul produsului vei găsi recomandările de utilizare, deci ești safe.

Însă, pentru că am fost foarte încântată de aceste două produse pe care le folosesc de aproximativ două săptămâni, am vrut să aflu mai multe lucruri despre acestea, cât și despre brand în sine. Prin urmare, m-am dus direct la sursă și am vorbit cu Bianca Mitrea, omul din spatele acestui business cu produse 100% naturale. Și-am aflat următoarele:

Interviu Bianca Mitrea, QI Cosmetics

 

Î: De unde a pornit interesul pentru produsele cosmetice naturale?

R: Am început să studiez realizarea de cosmetice naturale ca hobby. În 2011 am obţinut diplomă acreditată de MEC de cosmetician şi practic această meserie de aproximativ 2 ani.

Că şi alţi producători noi am început realizarea de cosmetice din cauza lipsei de produse naturale, sănătoase de pe piaţă – ce exista la momentul respectiv nu mi se potrivea.

 diana solomon qi cosmetics

Î: Povesteşte pe scurt despre Internaţional Organic Cosmetic Science School şi Formula Botanică.

R: Formula Botanică  din Anglia este acreditată de către Consiliul Calităţii în Învăţare la Distanţă şi este membru al Asociaţiei Europene de Învăţământ la Distanţă. Am dorit să învăţ să realizez corect formule cosmetice organice de îngrijire a pielii folosind cele mai bune ingrediente botanice. Cursurile şi examenele sunt realizate de experţi recunoscuţi în domeniul lor, care oferă îndrumare pe tot parcursul programei.

Î: Care este diferenţa dintre produsele cosmetice obişnuite şi cele naturale?

R: Majoritatea se referă la tipurile de ingrediente folosite şi la cantităţi. În momentul de faţă Qi Cosmetics realizează cosmetice naturale cu procent mare de ingrediente organice, respectând normele cerute de organismele de certificare internaţionale. Urmează să şi certificăm bio o parte din produse.

Să nu uităm de durata de viaţă a produsului. Cosmeticele naturale au, în medie, durata de viaţă de 6luni-1an.

Î: În ultima vreme marile branduri recurg la diferite mecanisme de marketing. Unul dintre acestea este de a pune etichete cu bio/ natural pe anumite produse, însă atunci când citeşti lista de ingredinte îţi dai seama că eşti de cele mai multe ori păcălit. Cum poţi evita pe viitor să cazi în această capcană şi să alegi produse de încredere?

R: Etichetele pot fi înşelătoare! Doar pentru că există un anumit număr de „ingrediente naturale” adăugate pe listă, acestea nu fac acel produs natural.

Chiar dacă nu ştiţi denumirile tuturor ingredientelor încercaţi să evitaţi cuvintele: parabeni, PEG-uri, ulei mineral, baby oil, parafină, ftalati , parfum/fragrance, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, 1,4-Dioxane, etc.

Căutaţi steluţele/ astericsii puşi după ingredientele de pe etichete. Aceștia desemnează de obicei  ingredientele organice. Cu cât mai multe, cu atât mai bine.

Î: Cum sunt produsele naturale de ingrjire primite pe piaţă din România în ultima vreme?

R: În acest moment consider că este o piaţă mixtă, un amestec între branduri serioase, puternice şi cu vechime şi firmele noi.

În România, unde nu există încă un control strict al produselor cosmetice naturale, întâlnim toată plaja: de la cosmetice artizanale – vândute fără firmă, analize, dosare toxicologice, avize etc – la cei care au investit în tot ce înseamnă siguranţă consumatorului şi eficientă produsului. Un bun indicator în acest sens este preţul produsului.

Î: Care consideri că sunt factorii care îi determină pe consumatori să aleagă sau nu un produs cosmetic natural?

R: De cele mai multe ori recomandarea unei persoane influente (medic, cosmetician) sau a unui prieten/rude. În general, persoanele care apucă să folosească un produs de calitate natural, bio vor continuă să cumpere şi vor încerca şi alte produse ale aceluiaşi producător. Dacă sunt mulţumiţi de rezultate nu se vor mai întoarce la produsele cosmetice clasice.

Un al doilea factor este calitatea unui produs – mă refer aici la cantitatea de substanţe active din compoziţie.

Î: Numeşte trei produse esenţiale în ritualul zilnic de îngrijire.

R: Demachiant + Tonic + Crema hidratantă

Şi dacă ieşi afară: Cremă de protecție solară, indiferent de anotimp.

Î: De ce este important folosirea unui scrub?

R: Gomajul/ scrubul este un pas important în curăţarea porilor, eliminarea toxinelor şi hidratarea pielii. Folosind un produs eficient în mod corect poţi acesta îți purifică şi curăță pielea,  echilibrează sebumul, redă strălucirea pielii, revitalizează tenul delicat.

Scrubul la nivel corporal elimina celulele moarte, facilitând microcirculația la nivelul suprafeţei epidermei şi curăță textura pielii, lăsând-o catifelată şi strălucitoare.

diana solomon qi cosmetics

Î: Care sunt paşii corecţi în utilizarea unui scrub pentru faţă sau corp pentru a obţine cele mai bune rezultate?

R: Gomajul facial se face întotdeauna pe tenul curat/demachiat, uşor umezit. Se aplică şi se masează uşor cu mişcări circulare, ascendente. Nu trebuie apăsat excesiv pentru a nu răni pielea. Nu recomand folosirea unui scrub mai des de 1-2ori/săptămâna şi în nici un caz pe tenurile cu leziuni active (acnee sau herpes).

Corporal, se poate face şi pe piele uscată şi pe piele umedă – masaj circular, ascendent. În general după un gomaj corporal ar trebui evitate băile prelungite – doar dus.

 

Î: Ce ingredinte cheie trebuie să conţină un scrub?

R: Particulele trebuie să fie naturale (sâmburi măcinaţi, zahăr, sare, perle de jojoba) şi să aibă faţetele cât mai netede pentru a nu provoca leziuni. În funcţie de zona aplicată poate fi sub formă de gel gomant sau spumant sau crema gomantă pentru masaj corporal. Majoritatea scruburilor naturale conţin uleiuri esenţiale alese în funcţie de efectul dorit.


În final, ideea acestui articol este destul de simplă. Citește cu atenție ingredientele oricărui produs, fie că este cosmetic sau alimentar și cumpără doar din surse sigure. De altfel, pe cât posibil, citește informații despre un anumit brand înainte de cumpărarea propriu-zisă și nu te încrede în recomandările nu știu cărui prieten sau influencer.

Evită să cazi în capcana consumerismului și a produselor făcute pe bandă rulantă și încearcă să dai mai multă atenție lucrurilor pe care alegi să le folosești. Totodată, cumpără local și încurajează firmele mici, pentru că producțiile în serie limitată sunt de regulă mai atent supravegheate. Fii smart :).

Și dacă ai rezonat cu valorile brandului prezentat și ești interesat de produsele naturale, vegane, netestate pe animale, aruncă un ochi pe site-ul qicosmetics.ro. Iar dacă nu, nu.

 

3 thoughts on “Câte ceva despre QI Cosmetics și produsele naturale”

  1. Daca ai stii cat e de greu sa i inveti pe oameni, in speta, pe cei apropiati, in prima faza, sa se documenteze, sa citeasca, sa se uite la termenul de valabilitate… Uneori am impresia ca e aproape imposibil sa ajungi la ei. Eu cred, cu parere de rau, ca sunt putini cei care ar incerca produsele naturale in locul celor produse in masa. Bine totusi ca exista si persoane carora le pasa de ele insele, in fond. 🙂

    1. Eu cred că totul se educă. Odată ce demonstrezi că pe termen lung un produs natural e mai avantajos, mai eficient și mai safe, cred că oamenii vor începe ușor-ușor să investească în calitate. Puțin și bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *