Eu una știu un lucru- indiferent de cât de mult ridic în slăvi online-ul, tot cartea rămâne de bază. Astfel, atunci când m-am apucat să învăț despre social media, pe lângă articolele pe această temă găsite pe internet, am început să caut și cărțipe nișa asta.

Și uite așa, m-am trezit că am un alt wishlist cu titluri interesante, toate centrate pe sfera digitală.

1. Triburi

triburi

Din recenziile pe care le-am citit despre această carte am înțeles că este foarte utilă persoanelor ce vor să fie lideri. Astfel, pentru că mă refer strict la zona online, bănuiesc că volumul n-ar strica deloc celor ce își doresc să devină influenceri, așa cum sunt unii bloggeri sau brandurile la început de drum.

Personal, mă tentează să rasfoiesc cartea lui Godin pentru că îmi doresc să aflu mai multe despre ce înseamnă leadership în mediul virtual (trib) și cum pot fi atentă la nevoile propriei comunități create în jurul blogului.

Cartea o găsești pe elefant.ro. Adică aici.

2. Cum funcționează Google

cum functioneaza googleMi se pare de bun simț ca atunci când  folosești de atâta timp un motor de căutare să începi să-ți pui întrebări în legătură cu modul în care acesta a fost gândit, de unde a plecat totul și care sunt update-urile importante. Deci, da. Și acest titlu e pe lista mea și ar trebui să se regăsească pe lista oricărui blogger sau persoană ce activează în social media.

Cartea o găsești aici, redusă cu 10%.

3. Anul meu fără pantaloni

fara pantaloni

Nici nu apuci să deschizi cartea că deja ai prima lecție despre ce înseamnă un titlu bun. Și headline-ul este cu atât mai atractiv cu cât aflăm că autorul este unul dintre cei care au lucrat pentru cunoscuta companie  Wordpress.

Deși bazată pe un jurnal personal, cartea are toate caracteristicile unei lecturi interesante:  prezintă bucăți din mediul de lucru de la WordPress și oferă anumite perspective despre ceea ce înseamnă antreprenoriatul. Toate astea condimentate cu nițel umor.

Și acum, serios, ce blogger ești dacă nu te interesează să parcurgi măcar câteva crâmpeie despre WordPress, chit că ești pe Blogspot sau ceva similar?

Găsești cartea redusă cu 10% aici.

4. În rețea

în rețea publica

Pe scurt- o carte faină care prezintă felul în care societatea s-a adaptat la rețelele sociale, dar și modul în care companiile și start-up-urile au știut să monetizeze interesul publicului pentru online, deslușind astfel avantajele mediului digital.

Lisa Gansky susţine într-un mod convingător noua logică concurenţială a sharing-ului şi ne arată cum putem construi nu doar o companie, ci un întreg ecosistem de afaceri în jurul acestui concept. Daniel H. Pink, autorul cărţilor Drive şi A Whole New Mind

Poți comanda cartea de aici, redusă cu 10%.

5. Crescuți digital

crescuti digital

Unii spun despre autor că este un guru al cyber space-ului. Încă nu știu cât de adevărată este afirmația, însă cartea are cu siguranță câteva teme de dezbatere ce mi-au atras atenția. Printre care:

> Cum procesează creierul Generaţiei Net informaţiile

> Şapte modalităţi de a atrage talentul tinerilor în câmpul muncii şi de a-l pune la lucru

> Şapte reguli pentru ca educatorii să poată capta potenţialul celor din Generaţia Net

> Căminul 2.0.: de ce nu e nicăieri ca în noua casă

> Cetăţenia Net: cum transformă tinerii şi internetul democraţia

Așa că intră garantat pe lista mea de lecturi. O găsești aici dacă îți face cu ochiul.

6. Noile reguli de marketing și PR

Noile reguli de marketing și PR

Probabil că dacă ești blogger te întrebi de ce ai avea nevoie să cunoști marketing sau PR. Păi, îți spun eu. Nu este suficient doar să ai un content bun, ci trebuie să știi cum să-l promovezi.

Totodată, pentru că nu ești un content writer autist, trebuie să înveți să construiești relații în mediul online și să creezi legături atât cu oameni din domeniu, cât și cu cititorii ocazionali.

Așadar, eu zic că-i musai să știi ce-i în casa oamenilor de comunicare și care sunt strategiile lor. Nu de alta, dar s-ar putea să-ți prindă și ție bine. În plus, de ce să nu folosești la potențialul maxim o resursă (aproape) gratuită așa cum este internetul?

Carte nu mai este în stocurile librăriilor, dar poate ai noroc pe la vreun anticariat.

No, cam acestea sunt cărțile pe care vreau să le parcurg și le găsesc bune de citit pentru toți cei ce activează în blogosferă sau în social media, în general. Pe tine ce te-ar tenta să răsfoiești?

2 thoughts on “6 cărți pe care bloggerii și cei care lucrează în social media ar trebui să le citească”

  1. Îți recomand și “Toți marketerii spun povesti” de Seth Godin (ed. Curtea Veche). Eu am citit-o și mi s-a părut utilă. Acum am pe noptieră “Likeable social media”. Îmi scapă numele autorului, dar tind să cred că nu e tradusă la noi (mie mi-a imprumutat-o cineva in engleza).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *