Finstagram a apărut ca o formă de revoltă a adolescenților. Pe scurt este vorba de un cont fals de Instagram (Fake+ Instagram) la care recurg mulți tineri, din nevoia de a evita cumva presiunea din social media care cere și tinde spre perfecțiune. 

Astfel, pe lângă contul oficial, foarte mulți recurg la cel de-al doilea, care este accesibil, de regulă, pentru un număr limitat de cunoscuți. Aici, postează filmulețe și poze haioase sau stupide (după caz) cu scopul de a se amuza (a face mișto unii de alții, mai concis).

Totuși…

Fiind vorba de adolescenți, care prin ajutorul profilului de Finstagram pot evita ochiul ocrotitor al părinților, au apărut tot felul de semne de întrebare cu privire la siguranța puștilor și la conținutul vizual care poate trece foarte ușor de linia dintre amuzant și penibil/ jignitor.

Așadar, au apărut imediat articolele care sugerează tuturor celor ce utilizează cel de-al doilea cont (neoficial) de Instagram să țină cont de faptul că orice ar posta, chiar dacă e văzut doar de câțiva cunoscuți, reprezintă în continuare un gest de afișare publică.

Cum văd eu lucrurile

Înțeleg perfect influența mediului online și dorința de a fi plăcut de către ceilalți. Prin urmare, Finstagram is not such a bad idea. Așadar, dacă vrei să te relaxezi nițel sau să împărtășești niște fotografii stupide cu prietenii, chiar e de luat în seamă.

Eu, spre exemplu, mi-aș face un cont în care aș pune toate idioțeniile de imagini cu Iancu. Am fooooarte multe. Și, cum nu pot să le pun pe Facebook pentru că i-aș termina psihic pe toți din listă cu odorul meu, și nici pe Insta, îmi rămâne doar Finstagram. Hmm, de luat în calcul, nu?

Cât despre partea cu expunerea adolescenților pe contul de Instagram despe care mulți părinți sunt îngrijorați (mă refer la situația din afară, pentru că la noi de-abia acum începe să prindă acest curent), cred că e foarte importantă educația, dar și mediile din care aceștia provin.

Pe scurt, este esențial ca aceștia să facă diferența dintre o fotografie haioasă și una compromițătoare și să înțeleagă că un comportament de tip bullying influențează negativ relațiile cu cei din jur, dar și viața personală.

Una peste alta, dacă ții morțiș să ai un cont de Instagram la dungă, dar totuși ai vrea să împărtășești cu apropiații și alte fotografii not so perfect, Finstagram e mereu o idee. Și na, eu spun că e bine să ai opțiuni, right?

*Acest articol face parte din seria 30 Days Challenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *