Pentru că la începutul lui 2016 am realizat că am multe prea multe lucruri, am stabilit că e cazul să încep să renunț la tot ce este în plus. Pentru mine asta a însemnat o debarasare majoră, care a inclus și haine pe care nu le mai purtasem de ani buni, nu-mi veneau sau pur și simplu nu mai erau pe stilul meu.

Astfel, tot simplificând, am ajuns să-mi dau seama cum aș vrea să arate casa și garderoba personală. Așa că am renunțat la cumpărăturile impulsive și am învățat să achiziționez doar lucrurile necesare și care, vorba lui Marie Kondo, spark joy.

Iar pentru că am început să mă idententific cu ideea de minimalism, m-am gândit să-mi construiesc o capsule wardrobe pentru fiecare anotimp. Și cum iarna e fix după colț, mi-am zis să încep fix cu hainele pentru acest sezon.

Capsule wardrobe- winter edition

Cum:

 • 01 | vizualizare
 • 02 | sortare
 • 03 | păstrare

01 | Vizualizare

Pentru ca lucrurile să se desfășoare cât mai repede, îmi adun toate hainele într-un singur loc ca să văd exact tot ce dețin. Iar aici intră și accesoriile și încălțămintea.

02 | Sortare

Aici decid ce:

through-creating-quality-content-you-build-customer-trust-1

03 | Păstrare

Odată ce am decis ce rămâne, împart hainele pe sezoane, iar pe cele de iarnă încep să le aranjez pe categorii. Adică așa:

2

1

De regulă, fiecare categorie în parte are un anumit număr de itemi vestimentari. În timp ce la Geci|Paltoane nu trec de două, la Fuste|Rochii sau Tricouri am câte patru-cinci. Și cam așa e și la Jeansi|Pantaloni sau Cămăși unde am câte trei sau patru piese.

În ceea ce privește încălțămintea, în schimb, am de făcut îmbunătățiri. Asta pentru că:

01 | nu am încălțăminte potrivită pentru iarnă

02 | ce am deja pe raft nu mi se mai potrivește, fapt pentru care am decis s-o donez

03 | îmi doresc o încălțăminte versatilă

Însă, pentru că nu vrea să trec peste crezul meu, nu am de gând să-mi cumpăr mai mult decât este necesar, pentru că, în fond, acesta este și conceptul unei capsule wardrobe.

Deci, pentru moment, mă voi limita la o singură pereche de ghete. Una care mă face să-mi tresare inima de drag mai exact, și care îndeplinește toate condițiile mele. Așa cum e aceasta de mai jos.

giphy

În plus, pentru că vreau ca achiziția mea să fie și mai smart, voi fi cu ochii pe Zorile Store pentru că Black Friday-ul începe pe 18 noiembrie și vine cu reduceri de până la 60%. Whoop, whoop!

Pe tine te-a tentat vreodată o astfel de abordare minimalistă a garderobei? Sau ești mai degrabă genul care nu se poate desprinde de lucrurile ei? Please let me know, mi-ar plăcea să mai povestim.

9 thoughts on “Capsule wardrobe pentru iarnă: ce și cum”

 1. Viața petrecută în cămin în perioada liceului m-a obișnuit cu ideea că nu am nevoie de prea multe lucruri ca să fiu fericită. Ce-i drept, ajunsă la facultate mi-am cam luat avânt spre a cumpăra haine/cosmetice/prostioare, dar anul acesta mi-am zis să mă disciplinez (și momentan funcționează).
  De felul meu nu îmi place să am dulapul ticsit cu lucruri, nici acum nu sunt mulțumită după ce am scăpat de cam o treime din haine și accesorii. La hainele de iarnă îmi este mult mai mult să stabilesc cam ce port și ce stă degeaba pe rafturi, la alea de vară parcă prefer să fie un pic mai variate.
  În ceea ce privește ghetele de iarnă și eu am o singură pereche, dar îmi sunt dragi, le-am purtat trei sezoane și încă arată impecabil. Deci la încălțăminte de iarnă/paltoane-geci eu zic că se merită să dai mai mulți bani odată, dar să le poți purta mai multe sezoane.

 2. La geci/paltoane e greeeu când ai geaca de oras, geacă de ski, foiță de ploaie, palton și toate cer a fi păstrate.
  La papuci e cel mai simplu…comverși pe care îi porți până intra apa’n ei, cizme si bocanci.

 3. Si eu inceput sa fac curatenie in garderoba si sa dau hainele pe care nu le mai port si care ocupa spatiu inutil. Momentan si eu am pe lista de “to buy” o pereche de incaltari pentru iarna dar si o geaca groasa de tip parka.

  1. Pentru mine e un sentiment asa eliberator cand incep sa ma despart de lucruri la care credeam ca n-as fi putut renunta, apoi sa descopar ca nu le simt absolu deloc lipsa…

 4. Diana eu tocmai am reusit sa vand ultima pereche de ghete care nu ma mai reprezenta si am ramas cu o singura pereche de botinute. 😀 Say yes to minamalism! 😀 Sa vedem ce ne mai luam de pe Zorile 😉

 5. Imi place ideea de minimalism. Problema este ca am nevoie mereu de imbracaminte noua la birou si nu prea pot fi in spirit minimalist. Incerc totusi sa nu imi cumpar produse de make up prea multe si ma gandesc sa donesc totusi niste haine care nu imi mai vin si nu mi se mai potrivesc ca si altcineva sa se bucure de ele. Multumesc de articol! La mai multe!

  1. Mulțumesc și eu de comentariu. Să știi, fiecare ținută poate fi „pimpuită”, deci poți găsi soluții și pentru a nu cumpăra prea des haine pentru job. O broșă simpatică, o eșarfă colorată, o rochie purtată ca fustă cu un pullover deasupra sunt doar câtva tips pentru un outfit cu un aer „nou”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *