Recunosc că în afară de SIMS și Dragon Age nu prea am fost atrasă de jocuri. Însă mereu mi-au plăcut aplicațiile tip brain games de pe telefon care nu îți ocupă mult timp și te destind. Sunt perfecte când stai la coadă sau ești în vreun mijloc de transport. Pe lângă asta, îți dau un vibe bun și un boost de energie. Sau cel puțin așa funcționează la mine.

Așadar, mi-am zis că pentru challenge-ul de azi ar fi fain să scriu despre jocurile/aplicațiile care îmi gâdilă materia cenușie.

1. Luminosity

Am cont pe acest site de foarte mulți ani și-mi place să observ cât de frumos s-a dezvoltat. Dacă la început joculețele erau gratuite, acum ai acces doar la 3/5 pe zi, restul fiind accesibile doar dacă îți faci un abonament.

Chiar și așa, pe modul free, poți să îți antrenezi mintea în jocuri de memorie, atenție, viteză etc și în fiecare zi progresul îți este înregistrat. Astfel, îți poți urmări evoluția de-a lungul timpului.

luminosity diana solomon

De asemenea, pentru că sunt abonată la newsletter, primesc permanent informații brain related, cum ar fi noi descoperiri în cercetările neurologilor sau chiar jocuri proaspăt lansate pe platformă.

De altfel, îmi place că este explicat mecanismul fiecărui joc (asta în newsletter) pentru ca tu să înțelegi de ce dai click pe păsări sau trebuie pui anumite lucruri corect într-o valiză. Și cu toate că te-am băgat puțin în ceață cu păsările și valiza, crede-mă că vei înțelege mai bine când îți vei descărca aplicația sau vei intra pe varianta desktop.

2. Neuronation

Cu un design mai minimalist și mai fresh, Neuronation mi se pare și ceva mai complex față de Luminosity, cu toate că ideea de bază e cam aceeași.

diana solomon challenge

În principiu site-ul arată ca în imaginea de mai sus. Recunosc, nu l-am accesat la fel de des ca pe Luminosity, pentru că mi se pare că trebuie să fiu ceva mai atentă la ceea fac. Spre exemplu, nu m-aș putea concentra să fac testele în timp ce sunt la coadă la supermarket, ci mai degrabă stând în pat, cu draperiile trase și ușile închise (am o problemă cu zgomotul- weird, I know).

Totuși, e o provocare și chiar merită să-i dai o șansă. Măcar să vezi cum stă treabă. Iar dacă nu te-am convins, poate reușește să te convingă faptul că a fost premiat de Federal Ministry of Health. Nici eu nu știu ce înseamnă foarte clar asta, dar cu siguranță dă bine la CV-ul lor. Am I right? (wink wink)

3. Elevate

Dacă tot am început capitolul cu distincții și premii importante, află că Elevate a fost selectată de către Apple ca fiind cea mai bună aplicație a anului în SUA. Acum parcă ești mai curios, nu?

diana solomon challenge

Față de celelate două brain games, Elevate nu se poate juca și de pe desktop. Însă îți sugerez să descarci aplicația pentru că e foarte simpatică, iar dacă arunci un ochi pe imaginea de mai sus, vei vedea ce categorii de jocuri vei putea accesa și ce puncte slabe îți poți antrena astfel. Mie mi se pare chiar foarte tare. În plus, poți juca de câte ori vrei un joc, în cazul în care nu ești 100% mulțumit de scor.

Acestea fiind zise, eu mă duc să fac niște genuflexiuni pentru creier. Prea mult? I know, it’s a nerd joke. E funny doar în cercuri restrânse.

*Acest articol face parte din seria 30 Days Challenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *