Consumă cel puțin doi litri de apă pe zi – oare de câte ori nu am auzit acest mesaj? Sau, și mai rău, de câte ori nu l-am ignorat? Însă, cu ceva efort, începând de anul trecut, am reușit să-mi fac un program astfel încât să mă obișnuiesc să beau cele 8 pahare cu apă. Și-am scris despre acest obicei și aici.

De asemenea, odată cu documentarea asupra minimalismului, am început să fac schimbări importante. Astfel, nu doar că am renunțat la lucrurile inutile, însă am început să fac și alegeri mai înțelepte atunci când vine vorba despre obiecte, haine, alimente sau băuturi. Mai exact, am început să citesc etichete, să optez pentru branduri  „conscious”, ce cred în valori precum sustenabilitatea, etica, grija față de mediu, animale și, nu în ultimul rând, oameni.

Desigur, vorbesc aici de un proces laborios, însă chiar dacă totul în jurul meu este pe repede-nainte, prefer varianta slow living. Pentru că în felul acesta știu că aleg mai bine, pentru că am timpul necesar să trec informațiile prin propriile filtre. Și așa am ajuns și la Borsec…

Pe lângă faptul că, încă de când eram mică, Borsec m-a făcut mereu să mă gândesc la străbătut poteci prin munți și la băut apă proaspătă de izvor, direct din căușul palmelor (recunosc, eticheta mi-a inspirat mereu un dor de ducă și de aventură), pe perioada sarcinii am ales aproape exclusiv acest brand românesc pentru că mi s-a părut cel mai de încredere.

În plus, apropo de ce spuneam de valori, iată – Romaqua Group asigură locuri de muncă pentru aproape 70% din forța de muncă din localitatea Borsec; cel puțin un membru al fiecărei familii este angajat al companiei. 🙂

Iar pentru că încerc pe cât posibil să reciclez, am ajuns la două variante pentru apa potabilă. Sticla e pentru acasă, plasticul vine cu mine.

Așa că apa pe care o beau acasă, plată sau carbogazoasă, o cumpăr în recipient de sticlă, pentru că e mai safe și știu că se păstrează mai bine, iar atunci când merg într-un city break, în parc cu Iancu sau la o simplă plimbare, optez pentru varianta PET, pentru că e mai ușor și pot să îl arunc direct în containerele speciale.

Iar cum pe parcursul sarcinii am evitat sucurile din comerț și băuturile fancy, mi-am pregătit adesea apă infuzată cu fructe. Căpșuni, afine, portocale, lămâi – cam acestea au fost combinațiile preferate de astă-vară. Uneori mai adăugam și câteva felii de castravete, plus două-trei frunze de mentă care transformau total experiența acelor doi litri de lichide băute zilnic. În bine, desigur.

Și ca să vă faceți o idee despre ce vorbesc, am încropit un pahar „cu bulbuci” cu ce am avut la îndemână de data asta. 🙂

 

Cât despre varianta mea de „Borsec – to go”, aceasta a cuprins activități în aer liber precum cititul pe bancă, la soare, ieșitul cu Iancu la joacă, plimbarea prin parc sau alergatul. Prin urmare, ori de câte ori mă gândesc la Borsec, mă gândesc la cât de energică am fost vara asta.

Așa făcut un mini-video despre asta unde vin și cu o întrebare. Poate-n felul acesta mai facem schimb de idei, de locuri de vizitat, lucruri de făcut. 🙂


În 2017 Borsec a fost ales din nou cel mai puternic brand românesc în clasamentul realizat anual de Revista Biz. Intitulat BrandRo, acesta măsoară „puterea” mărcilor românești din perspectiva investiției de încredere și afectivitate care le este acordată de către consumatori. 

Apa minerală naturală Borsec își are originea în izvoarele situate în partea de nord-est a României, în depresiunea Borsec din județul Harghita. Borsec este un brand 100% românesc ce are în spate o istorie de peste 210 ani, iar izvoarele sale au calități curative benefice asupra organismului în cazuri de diabet, boli cardiovasculare sau afecțiuni inflamatorii

2 thoughts on “Borsec vine cu mine…”

  1. Hey! Ce pãrere ai despre apa platã Bucovina? Mine unul îmi place foarte mult iar în ceea ce privește siguranța, Bucovina a reieșit ca fiind mult mai “curatã” decât Borsec.

    1. E vreun studiu care atestă asta? Oricum, consum și Bucovina. De regulă, trio-ul ar fi Borsec, Bucovina și Dorna. Mi-e mai simplu așa, altfel aș pierde prea mult timp să mă documentez despre fiecare apă în parte care există pe piață. Dar sunt deschisă însă la sugestii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *