Instagram nu mai este de foarte multă vreme doar o platformă vizuală în care userii pot share-ui mai multe selfie-uri cu ei, ci dimpotrivă: este un spațiu destinat creativități, dar și promovării (business, brand personal, you name it).

Prin urmare, de la branduri celebre, la oamenii obișnuiți, tot mai mulți și-au îndreptat atenția spre această aplicație. Și nici cei care au blog personal nu au stat departe de Insta.

Așadar, pentru a vedea cum anume se organizează bloggerii atunci când postează pe Instagram și de ce anume țin cont, am discutat cu Irina, Alina și Ioana. Dar mai multe vă spun ele mai jos…

Bloggerii și Instagram

irina rusu instagram

Instagram este platforma mea preferată de social media. Mi-am făcut acest account de puțin peste un an și îmi place foarte mult.

Tips&Tricks de la @Coffentropy

coffentropy instagram

| Am descoperit că oamenii sunt receptivi atunci când ești sincer (da, clișeul cu be yourself chiar funcționează)

| Postează pentru tine, fii tu targetul pentru care faci pozele

| Fii sociabil. Dacă oamenii interacționează cu profilul tău, răspunde comentariilor, fii parte din comunitate. Arată-ți aprecierea pentru profilurile care îți plac.

| Folosește hashtag-urile adecvate. Degeaba (cred eu) folosești #insta, pentru că fiecare din cele 28 milioane de poze se pierd în feed și nu reușește nimeni să le vadă. Folosește #-urile comunității din care faci parte sau din care vrei să faci parte.

| Editează pozele, dacă este necesar. Nu zic despre filtre, ci despre editarea de bază : crop, brightness & contrast!

| Have fun și nu o lua prea în serios. Încearcă să creezi o atmosferă pentru feed-ul tău, până la urmă instagram este o platformă vizuală, make it pretty 🙂

Irina Rusu (1)

Instagram este un fel de DeviantArt pentru mine. Postez lucrurile care mă fac fericită. Înainte aveam o obsesie cu spațiile albe acum am o obsesie cu pozele colorate.

Tips&Tricks de la @Therawscientist

rawscientist instagram

| De obicei mai atașez și o povestioară pentru comunitatea ce îmbrățișează minimalismul ca stil de viață. Sincer nu am ore specifice.

| Înainte mă limitam să postez maximum o poză pe zi, acum postez și de câteva ori depinde cum mă simt de inspirată.

| Sfatul meu este ca Instagram să exprime ceea ce îți dorești tu și să folosești hashtag-uri adecvate. Combinate au rezultate.
ioana stirbu papurrproject

Pentru tot ce ține de daily updates, momente, produse sau chiar poze cu pisici prefer Instagram-ul. E platforma ideală pentru poze și cred că profilul personal poate fi dus la rang de artă dacă ești dispus să accepți provocarea.

Tips&Tricks de la @Papurrproject

catscgfhj

| Cred că e important să folosești hashtag-uri relevante și nișate pentru anumite postări, chiar dacă cele generale sunt foarte folosite și ai șanse să te faci văzut așa. La fel, poți să îți faci propriile hashtag-uri pe care să le promovezi.

| Nu uita de publicul căruia te adresezi: alege oamenii pe care vrei să îi inspiri sau cărora vrei să le transmiți ceva, nu trebuie să te adresezi tuturor.

| Timing-ul e și el important. Vezi când comunitatea ta de followeri e mai activă și asigură-te că postezi în parametrii ăia. De exemplu, eu stau pe Instagram dimineața, când beau cafeaua, pe la prânz, când iau o pauză de la treabă și înfulec ceva și seara, undeva între 7-9.

| Ca să îți crești comunitatea, după ce ți-ai stabilit nișa, e important să vii cu content util și cu poze clare. I am a visual freak și sunt atrasă de un profil luminos și bine închegat.

| Pe partea de network, dă follow celor care te interesează, răspunde la comentarii și comentează la rândul tău pe profilul altora. Nu uita de hashtag-uri.


Stay tuned! Urmează o întreagă serie „Bloggeri și Instagram”. Până una alta, poți citi materialul despre update-urile de la Instagram.

0 thoughts on “Bloggeri și INSTAGRAM (part I)”

  1. Folositoare sfaturi! Instagram este platforma mea preferata. Nu stiu cat de corect o folosesc sau nu, dar drept este ca e locul unde postez visele, produse ce imi plac, si in general e asa cate o particica din mine pe acolo.

    1. eu mereu am considerat Insta un loc mai curat, mai restras si mai creativ decat Fb. Si legat de ce spui tu, nu cred că există un mod corect de a utiliza platforma. Depinde de tine ce vrei să transmiți :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *