Cu toate că lucrez de acasă, știu că foarte multe persoane au un job 9:00-18:00. Job care, de cele mai multe ori, presupune și o anumită ținută.

Și cum se apropie toamna, iar eu aproape am terminat de aranjat garderoba-capsulă pentru acest sezon (care include multe haine extra large, because pregnancy), m-am gândit că ar fi fain să dau o mână de ajutor și celor care au nevoie de haine office pentru această perioadă.

Capsule Wardrobe for Work (autumn edition)

Pentru că sunt adepta filosofiei mix&match, am zis că trei piese vestimentare din fiecare categorie (rochii, pantaloni/jeansi, bluze/cămăși) sunt mai multe decât suficiente.

Nu am optat pentru fuste, pentru că nu sunt fan – prefer oricând o rochie, pentru că presupune mai puțină bătaie de cap (serios acum, nu trebuie să-ți mai faci griji că nu știi ce să îmbraci în partea de sus).

Cred că rochiile prezentate mai jos pot fi purtate cu succes peste jeansi/pantaloni, așa cum mai cred că o bluză sau o cămașă poate fi purtată peste o rochie, obținând astfel un outfit cu totul nou. Și fresh.

De asemenea, veți vedea că m-am oprit asupra unor culori „domoale”. Dar asta numai pentru că rezonez cu această paletă de nuanțe. Însă, dacă sunteți mai degrabă genul Legally Blonde, go nuts! Optați pentru culorile care vă fac să simțiți bine, nu credeți în reguli fixe. 🙂

Marele avantaj în a avea o garderobă în tonuri neutre este că hainele pot fi combinate mult mai ușor. Bej + Gri + Roz pal arată mult mai clean și profi decât Roșu + Verde + Galben. Dar, din nou, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt.

De asemenea, ținutele pot fi oricând împrospătate cu ajutorul accesoriilor. Așa că, o insignă din material textil (dă un aer mai cald), o eșarfă galben-muștar sau o pereche de șosete colorate pot scoate din banal orice „uniformă” de muncă.

În plus, într-o garderobă-capsulă este important să alegi hainele în așa fel încât acestea să nu poarte eticheta „office” neapărat, ci să poată fi îmbrăcate și în afara programului. De aceea cred că înainte de a porni la cumpărături e bine să îți scoți toate hainele din dulap, să le sortezi pe cele de sezon, să scapi de cele pe care nu le mai porți (donat/reciclat/vândut), abia apoi să-ți faci o listă cu lucruri care ți-ar completa necesarul pentru job.

 

 

Și pentru că tot am zis de fresh, hainele de mai sus le găsiți pe ZOOT, în cadrul campaniei Back to Office, în colecția Cele Mai Fresh de săptămâna asta (cu excepția pantalonilor/jeanșilor). Dar vă las și linkuri mai jos spre produse, în cazul în care vreți să bifați ceva de pe lista voastră de cumpărături de toamnă pentru job. Și nu uitați: #ShopWisely!


Acum sunt curioasă: voi cu ce ați mai fi completat lista? Ați fi mers pe culori mai tomnatice (muștar, kaki, verde, cărămiziu)? Ați fi adugat pe listă și pulovere/cardigane ori poate geci? Sau erați curioși mai degrabă de încălțămintea de sezon potrivită pentru job și de accesorii? Let me know. Poate mai updatez articolul în cazul ăsta. 🙂