Acum ceva vreme anunțam evenimentul „All you need is books” organizat de Clubul Scriitoarelor în parteneriat cu Editura All și Cărturești. Ei bine, aseară am fost și eu prezentă la această întâlnire a pasionaților de cărți și, mai cu seamă, iubitori ai romanelor Ceceliei Ahern.

Locul a fost unul simpatic, fix genul acela în care poți să te pierzi cu orele și n-ai observa deloc trecerea timpului, preocupat atât de titlurile frumoase, cât și de diversitatea accesoriilor bookish. Da, e vorba chiar de frumoasa librărie Cărturești Verona. Iar ceainăria în care a avut loc discuția despre Anul în care te-am întâlnit a autoarei de bestselleruri m-a făcut să îmi zgâiesc ochii în tavan ca un copil curios, datorită sistemul de iluminat original cu ceainice pe post de becuri.

lansare cecelia ahern

Lăsând la o parte decorul, evenimentul m-a făcut să mă simt ca exact ca într-un club de carte, cu precizarea că încercam să mă fac tot mai mică, pentru că nu citisem încă romanul în cauză și nu eram cu temele făcute. Totuși, ca un geek, mi-am notat conștiincioasă frânturile din discuție referitoare la Anul în care te-am întâlnit.

De la moderatoare evenimentului, Erika Ciuică, am aflat că seria de autor Cecelia Ahern este una dintre cele mai bine cotate a editurii All. Și mi-am amintit de vremea în care lucram într-o librărie, de coperțile foarte feminine și delicate, care atrăgeau mereu atenția cititorilor. Dovada mai jos.

carti cecelia aherncarti cecelia aherncarti cecelia aherncarti cecelia ahern

Autoarea a debutat la 21 de ani cu P.S: Te iubesc, a reușit să scrie un bestseller-fenomen, care mai apoi a fost și ecranizat. Ulterior, a continuat să scrie cărți de succes, iar luna următoare pregătește o nouă lansare editorială.

Referitor la cartea Anul în care te-am întâlnit, tot Erika spunea că nu este una pretențioasă, și nici scrisă superficial. Personajul principal este Jasmine, a cărui viață se învârtea în jurul jobului, până în clipa în care este dată afară. De aici, romanul începe să intre în tema regăsirii sinelui și a unui scop în viață, după o perioadă în care Jasmine a funcționat mai mult pe pilot automat decât conștientă și la alte lucruri sau persoane din viața ei.

După dialogul invitatelor, am avut senzația că acest roman se aseamănă pe alocuri cu Eat, Pray, Love, dar nu pot să confirm asta decât după ce voi fi citit și cartea Ceceliei Ahern.

lansare cecelia ahern

Anul în care te-am întâlnit pare să aibă fragmente în care fiecare cititor se regăsește la un moment dat, iar precum spunea și psihologul Gigi Ghenea, invitată la această discuție, toți care vor deschide această carte o vor interpreta prin perspectiva propriilor percepții, trăiri și experiențe.

În romanul Ceceliei Ahern apare, în mod firesc, și personajul masculin, Matt. Iar aici, va începe și o analiză a celor doi (Matt și Jasmine), care se vor vedea fiecare prin ochii celuilalt, exact ca-ntr-o oglindă.

Și aș mai fi vrut să povestesc, însă am fost nevoită să plec mai devreme de sfârșitul discuțiilor. Dar cred că mai interesant decât analiza cărții va fi chiar citirea acesteia.

Sunt curioasă dacă ți-am stârnit interesul pentru a lectura „Anul în care te-am întâlnit” al autoarei Cecelia Ahern. Așept părerea ta la secțiunea de comentarii.

P.S. Știu că n-am apucat să scriu despre toate invitatele la discuție, dar le voi aminti aici, în frunte cu moderatoare Erika CiuicăCamelia Cavadia,Virginia Costeschi și Gigi Ghinea

4 thoughts on “Anul în care te-am întâlnit: Cum a fost la discuția despre noul roman al Ceceliei Ahern”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *