Cu toate că nu pot spune că înainte duceam un stil de viață bazat pe junk food și nopți nedormit, eram totuși destul de aiurită pe mai multe planuri, fapt pentru care am hotărât că e cazul să mă organizez puțin.

Așadar, disciplină

Prima chestie cu care am început a fost un fel de analiză SWOT. Știi tu, puncte tari, puncte slabe, unde ar mai merge niște îmbunătățiri- treburi de genul.

În felul ăsta am observat că mănânc haotic, rezolvarea taskurilor se petrece pe fondul unei harababuri totale și-n plus, nu sunt deloc în formă și obosesc imediat.

Prin urmare, prima reacție pe care am avut-o odată ce am constatat toate minusurile a fost să mă panichez. OMG, Diana, ai 25 de ani și ești praf! Gen. Apoi, m-am liniștit și am început să citesc tot felul de articole doar-doar găsesc pe undeva o explicație rezonabilă pentru simptomele mele.

Treptat am înțeles că totul ține de organizare și disciplină. Așa că am început să îmi trec obiectivele pe o foaie. Odată ce am văzut negru pe alb care sunt planurile mele mi-am dat seama cum le pot pune în aplicare. Firește, pentru asta am făcut (și încă mai fac) research serios, iar din când în când trag linie ca să văd cum am evoluat și unde e cazul să-mi schimb metoda sau să reprioritizez anumite chestiuni.

Pe scurt, mi-am impus anumite obiceiuri pe care le-am considerat sănătoase pentru mine. Printre care:

1. Minimalismul

Mi-am dat seama că am o mulțime de lucruri pe care nu le folosesc și îmi încarcă inutil spațiul. Astfel, am făcut o triere serioasă în haine, cărți și tot felul de accesorii și m-am debarasat imediat de ele. Rezultatul? Mai mult spațiu și un aspect mult mai aerisit al apartamentului.

Oricum, deși sunt în plin proces de renunțare la obiecte ce nu aduc niciun fel de valoare rutinei mele, am observat îmbunătățiri majore asupra obiceiurilor zilnice. Astfel, mă simt mai odihnită pentru că nu mai văd camerele încărcate și-n felul acesta mă concentrez mai bine pe ceea ce am de făcut. Și chit că pentru unii un apartament minimalist e similar cu un sanatoriu, pe cuvânt că pentru mine funcționează în cel mai pozitiv mod. Repet, pentru mine.

2. Hidratarea

În goana aia zilnică de a face cât mai multe ajunsesem să mă pun adesea pe ultimul loc. Adică mâncam când se nimerea, beam apă doar când muream de sete și tot așa. Cu toate că știam efectele negative pe termen lung ale acestui stil de viață, nu am luat niciodată cu adevărat în seama lucrul ăsta. Până de curând.

View this post on Instagram

☕ Drinking honey lemon water

A post shared by Diana • ethical living (@dianasolomon.blog) on

Astfel, am stabilit că pe lângă mesele regulate să nu uit de hidratare. Așa că am deprins obiceiul de a-mi începe ziua cu un pahar de apă, fie cu miere și lămâie, fie cu o lingurița de pulbere de iarbă de grâu. Apoi, înainte de a mă așeza la birou și a începe să scriu, îmi aduc o cană cu ceai sau apă, pentru că am observat că atunci când am apa lângă laptop, sunt tentată să beau mai mult. Și uite așa ajung la minimul de doi litri de lichide pe zi.

Dar pentru că hidratarea nu ține doar de consumul de apă, ci și de produsele de îngrijire pentru piele, am început să pun accentul doar pe acelea care sunt făcute din ingrediente naturale și de încredere.

View this post on Instagram

Iancu sniffing products like a pro 🍊

A post shared by Diana • ethical living (@dianasolomon.blog) on

În felul acesta am introdus în rutina zilnică uleiul de corp de la Jovis, iar de curând untul cu iasomie de la Endea Soap. Iar în ceea ce privește hidratarea părului și a buzelor am ales un balsam de păr tip spray pentru că e foarte practic, și un balsam de buze natural. Dacă ești curioasă, am detaliat aici despre.

View this post on Instagram

Perfect combo 🍊🍋🍍

A post shared by Diana • ethical living (@dianasolomon.blog) on

3. Mișcarea

Cu toate că muncesc de acasă, mereu îmi găseam scuze de tipul nu am timp să fac sport. Însă, de curând am început să fac ceva mai multă mișcare, iar asta înseamnă mers pe jos 5-8 km zilnic + câteva exerciții simple.

Ce-i drept, Iancu mă ajută foarte mult la treaba asta, pentru că la 7-8 dimineața deja suntem pe afară ori prin parc la plimbare sau alergare ușoară. Lucru care-l face pe dobe să dea din ciotul de codiță de nu se poate, pentru că este un câine extrem de activ care vrea mereu să se joace și să alerge.

4. Cărțile

Cu toate că citeam și înainte, în ultima vreme am început să fac asta mult mai des și să reușesc în felul acesta să termin mai mult de două-trei cărți pe lună. Nu știu dacă e mult sau puțin, dar eu aș spune că sunt echilibrată.

View this post on Instagram

1/6 so far 📚

A post shared by Diana • ethical living (@dianasolomon.blog) on

Dacă te miră puțin faptul că am notat cititul ca un obicei sănătos, ei bine, n-o să vin cu exemple ale cercetătorilor britanici, ci o să spun doar că pe mine mă ajută mult pe partea de creativitate, ceea ce e super dat fiind faptul că sunt content writer. În plus, mă relaxează.

5. Meditația

Acum ceva vreme am început să iau în serios treaba cu meditația. În plus, am găsit câteva aplicații atât de simpatice încât nu am cum să nu fac asta cu drag (Headspace și Stop, Breathe & Think).

View this post on Instagram

⚪⚫🔴

A post shared by Diana • ethical living (@dianasolomon.blog) on

Pe lângă meditația în sine, am început să citesc despre practica zen, budism și ceea ce ține de puterea minții și autocontrol. Iar cu toate că sunt la început, pe mine m-a ajutat să văd lucrurile dintr-o perspectivă nouă. Ceea ce cred că e important, pentru că o schimbare de peisaj te ajută pe multe planuri.

Cât despre cărțile ce abordează astfel de teme, eu mă inspir din cele de la Editura Herald.

În principiu, cam acestea ar fi cele 5 mici obiceiuri sănătoase pe care le-am implimentant în ultima vreme în rutina zilnică și m-au ajutat să fiu mai organizată. Tu ce deprinderi sănătoase ai în ultima perioadă?