Dacă ești ca mine, atunci știi ce simt când vine vorba de făcutul mâncării. Parcă ți-e lene, dar parcă nu ți-e așa foame, apoi dai iama în frigider sau la magazinul din colț și cumperi toate bazaconiile.

Însă, pentru că experiența m-a învățat că alternativele de mai sus n-ar trebui să existe și pentru că, totuși, nu mai am 16 ani ca să-mi permit să mânânc haotic și să am un program dezechilibrat, am învățat să țin în frâu Monstrul Foamei.

Așa că, pentru a controla Bestia, cel mai bun sfat e să începi cu un mic dejun hrănitor, sănătos și super-ușor de pregătit. Și cum lenea m-a învățat să fiu foooarte inventivă, uite 3 idei de rețete pe care le tot răsucesc de-a lungul unei săptămâni:

1. Salată de rucola, tofu și ou

E cât se poate de simplă și conține toate ingredientele din titlu + avocado, dresing (ulei de măsline și zeamă de lămâie), sare roz Himalaya, piper, fulgi de chilli. Adaugi două felii de toast integral și te-ai scos. Iar dacă nu poți fără carne, nișe bacon prăjit face minuni.

Partea bună, cam ca la majoritatea chestiilor pe care le prepar, e că poți inlocui ingredintele cu ce ai prin frigider. De exemplu, aici ar fi mers niște roșii cherry, niște ceapă verde sau chiar seminte diverse.

Ta-daaa!

2. Tartine cu guacamole și ierburi aromatice

Gustarea cu ierburi aromatice vine la borcan (o găsești la Vegis, apropo) și tot ce trebuie să faci e să o întinzi pe felia de pâine prăjită. După preferințe, adaugi rucola, rosii sau guacamole.

Fix ca mai jos.

Gustarea tartinabilă conține: ulei de cocos, ulei de măsline, ierburi aromatice, oțet de mere și usturoi dulce.

3. Power bowl muesli

Expresia asta am furat-o din cartea lui Djokovic, iar rețeta am modificat-o în funcție de bunătățurile de prin casă. Dacă vrei să respecți întocmai ce vezi în imagine, am pus așa:

  • Fructe de pădure + căpșuni blenduite (congelate) cu o jumătate de banană și puțină apă (poți folosi și lapte vegetal)
  • Musli Sanovita
  • Smochine uscate
  • Merișor
  • Chia
  • Cealaltă jumătate de banană (d’oh!)

Cam atât. Deci? Fu greu? 🙂


Urmărește seria #VegisMealPlanning pentru mai multe alte idei vegan-ish și healthy. <3